Mit jelentenek a liszt jelölései, és milyen a búzadara?
Ha beleolvasol, van a hamutartalom szó mellett felsö indexben egy 2-es, arra mutatva az egérrel kiírja, hogy mi az (vigyázz, lesz ott legalább két megintcsak ismeretlen dolog, aminek utána kell keress).
Ezen kívül fogod szépen a magyar élelmiszerláncos linkeken olvasott, általad nem értett kifejezéseket, és konkrétan arra rákeresel. Minél mélyrehatóbban akarod tudni, annál mélyebbre fogsz belesüllyedni az összetett, több tudományos és módszertani eljárások bugyraiba. Ne lepödj meg, valószínüleg a téged kielégítönek vélt válasz komoly egyetemi szintü szerves kémiát, iparmérnöki és gépészmérnöki, mezögazdasági és malomipari, élettani, szervezettani és népegészségügyi szinteket fog meglátogatni, amit te úgysem fogsz érteni.
Mások ehhez 5 éves egyetemet végeznek el.
Neked elsö körben internetes keresés "kurzust" kellene elvégezned, ami annyiból áll, hogy megkeresed a nem értett kifejezéseket, a szóban forgó jegyzetekben és kiadványokban szereplö törvényi hivatkozásokat (mind oda van írva hivatkozásban), stb. Ez van, így épül fel a tudás, megkeresed az ahhoz tartozó részleteket, és összerakod.
Második körben tanulnod kellene némi türelmet és tiszteletet tanúsítani, nem a segged verni a földhöz, mert nem tudsz mit kezdeni egy mondhatni kimerítö segítségnyújtással, válasszal. Ez azért elönyös számodra, mert utána másokkal tudsz majd megfelelöen kommunikálni, segítséget kérni.
A szó amit keresel a KÖSZÖNÖM.
még valami: ha megnyitsz egy oldalt, vagy letöltesz egy pdf-et, van a programokban keresés funkció, ami megtalálja neked a keresett szavakat, olvasnod sem kell sokat. Egyébként ha érdekelne valóban amit kérdeztél, akkor olvasni is kell hozzá.
Szívesen!
"Azt kérdeztem, hogy mit jelent mondjuk a BL112?"
Sajnos ezt NEM sikerült megkérdezned...
Ha esetleg valakit még érdekelne:
"A számjelzés a lisztek kiőrlöttségi fokát, más szóval korpázottságát mutatják. A kiőrlés pedig elárulja, hogy az adott malomban mennyi héjrészt, azaz korpát őröltek a liszthez a búzamagból" – mondta a szakember. A korpázottság szabályozásával állítják be a hamutartalmat, ami a betűpárosok utáni számokat mutatják.
Az 55-ös szám 0,55 százalékos hamutartalomra utal például.
"Bonyolultnak tűnhet elsőre, de összességében egyszerű a dolog. A BL-55-ös jelölésű termék a búzaliszt, amelynek 0,55 százalék a hamutartalma. A szakma egyébként ezt hívja nulláslisztnek" – mondta a szakember. Az ennél nagyobb korpázottságú, sötétebb lisztek magasabb számot kapnak, például a 80-ast.
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!