Ha búzadarát öntök egyik üvegből a másikba, porzik. Milyen módszerrel tudnám ezt a port felfogni, hogy lisztet kapjak a búzadara tovább őrlése, darálása nélkül?
Hát azzal a mennyiségű liszttel, amit így felfogsz, nem sok mindent fogsz sütni. Egy kiló búzadarából jó, ha grammokat nyersz. Aminek egyébként szerintem jó része korpa.
A szitálással is szét tudod választani, de ha szeretsz kísérletezni, volna egy vicces ötletem.
Felállítasz egy asztali ventilátort, az előtt öntöd edényből edénybe magasról, a túloldalra elhelyezett nagy szájú vászonzsákban meg felfoghatod a szórás közben kifújt port.
De mondom, mennyiségileg értelmetlen játék.
"de akkor ez inkább korpa por. nem liszt?"
Nem szívesen saccolnám az arányokat, gyanítom, hogy a búzadara nincs olyan szinten korpától megtisztított búzából, mint a finomliszt.
Másrészt még ha nagyrészt liszt is, biztos elég inhomogén szemcseméretre (hiszen a legdurvább dara és a finomliszt közti összes szemcseméret benne van és kérdés az is, te hol húzod meg a határt a szétválasztásnál), ami a felhasználást eléggé behatárolja.
Persze ha ipari mennyiségről van szó, talán megéri vele xarakodni és szitamérettel típusokra szeparálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!