Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Találkoztatok már furcsa...

Találkoztatok már furcsa időjárási jelenséggel?

Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 18:11
1 2 3 4 5
 31/41 TappancsMancs ***** válasza:
11%
Oké ahogy nézem van egy-két photoshopos közötte de sok jó is van.
2023. márc. 14. 17:31
 32/41 TappancsMancs ***** válasza:
27%

Éles szélű felhő is van néha. :)

[link]

2023. márc. 14. 17:32
 33/41 anonim ***** válasza:
89%

Egyszer az 1980-as évek elején akkora jégeső volt, hogy az autókat "megmintázta" (kivéve a Trabant, Lada, legrondábbak a Skodák lettek), az ablakokat, sőt a műanyagredőnyöket is eltörte és a síkpalákat is. Apám asztalos, gyorstalpalón megtanította alapszinten üvegezni a kádárokat, festőket is, és túlórában a cég nagy része üvegezett...

Ennél nagyobb jeget csak az Isztriai-félszigeten láttam, de ott az volt a nagyon fura, hogy nagyon ritkán csapódtak be az öklömnyi jegek (akkor még kisebb öklöm volt, mert gyerek voltam). A tengeren lehetett látni a csobbanásokat. Amikor kiért a partra csak kb. minden 20. autót talált el nagy jég.

Szintén emlékezetes, amikor márc. 15.-én egyszer hóviharban mentünk koszorúzni (gyalog, autóval nem lehetett menni).

2023. márc. 28. 10:37
 34/41 anonim ***** válasza:
91%

Egyszer láttam megérkezni az őszt. Az egyik pillanatban még 25 fok volt, a következő pillanatban 15 lett, miközben erős szél kavarta fel a port, jól láthatóan nagy sebességgel közeledett, és egyszer csak megérkezett a hidegfront.

A Misina tetőn a tv-toronyból láttam egy tökéletesen kör alakú szivárványt, aminek a közepébe a tv-torony árnyéka vetült az “esőfüggönyre”.

2023. márc. 28. 15:47
 35/41 anonim ***** válasza:
2023. márc. 28. 17:30
 36/41 anonim ***** válasza:
75%

Ez az "itt esik, ott nem" jelenség igenis valós! Én Ráckevén éltem meg ilyet, egy nyári napon, és szellő sem rezdült, tökéletes szélcsend és hőség volt. A Kerekátony szigeten, a hajóállomás betonján voltam, és tőlem úgy kb 10-15 méterre a dunában volt egy határ, kb a parttal párhuzamosan, aminek az egyik oldalán esett, a másikon nem. Én a napsütéses és száraz "oldalon" tartózkodtam. Maga a határvonal nem mozdult el, vagy ha mozgott is nem volt jelentős sebessége. (max pár mm/sec lehetett, ennél nagyobb feltűnt volna) Percekig volt megfigyelhető, és mondhatom, hogy mindenféle átmenet nélkül néhány cm távolságon belül volt a "nem esik" "esik" terület határa. Egy ugyanilyen jelenség ugyanitt megesett velem pár évvel később, de az éjjel volt. A határvonal akkor tőlem távolabbra, kb 100 méterre volt, de hogy mozgott volna, szintén nem láttam, igaz ebből a távolságból akkor nem tűnt volna fel egy kisebb mozgás sem. Tény, hogy akkor is hosszú percekig, talán fél óráig is tartott, és az intenzív esőben a túlpart nem is látszott, míg az én helyemen egyetlen csepp sem esett. A furcsa hang tűnt fel, egyszerűen nem tudtam mire vélni a fura zajt.

maci

2023. ápr. 6. 20:46
 37/41 anonim ***** válasza:
91%
Persze. Balatonban fürödtünk, egyszer csak azt látjuk, hogy a mi oldalunkon verőfényes napsütés, pár száz méterrel odébb meg felhőszakadás van. De ez egyébként városban is elég gyakori jelenség, csak ott az épületek takarása miatt nem ennyire látványos jelenség.
2023. ápr. 7. 09:07
 38/41 anonim ***** válasza:
21%

Napi humor kategória a #36 (20:46) "maci"-tól:

"Maga a határvonal nem mozdult el, vagy ha mozgott is nem volt jelentős sebessége. (max pár mm/sec lehetett, ennél nagyobb feltűnt volna) Percekig volt megfigyelhető, és mondhatom, hogy mindenféle átmenet nélkül néhány cm távolságon belül volt a "nem esik" "esik" terület határa."

🤣🤣🤣

2023. ápr. 7. 09:31
 39/41 A kérdező kommentje:
Pont ezért furcsára kérdeztem rá.
2023. ápr. 7. 09:49
 40/41 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező - az "ostoba kitaláció" és a "furcsaság" nem rokon értelmű kifejezések!

De a 38-as válaszom lepontozásából látni, hogy földfelszíni esőt csak a youtube-on láttak itt egyesek. Még az életben nem esett meg velük, hogy csendes esőben beálltak egy buszmegállóba és megfigyelték volna azt, hogy a két és fél méter magasságban kitakart eső is cipőmagasságban fél méterre bever.

Aki megy ilyet leír:

"mindenféle átmenet nélkül néhány cm távolságon belül volt a "nem esik" "esik" terület határa."

- az menjen ki néha a bolygófelszínre és/vagy ismerkedjen meg a vízcseppek esésének a törvényszerűségeivel!

2023. ápr. 7. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!