Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Találkoztatok már furcsa...

Találkoztatok már furcsa időjárási jelenséggel?

Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 18:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
26%

P.S.

Anno letettem két egyetemi vizsgát is meteorológiából.

2023. febr. 18. 23:16
 22/41 anonim ***** válasza:
48%

Nem "leszáradt".

Az egyik felén zuhogott, mintha dézsából öntenék - a másik fele száraz volt, sütött a Nap.

Olyan meteorológust kérdezz, akinek gyakorlata is van.

2023. febr. 19. 10:36
 23/41 anonim ***** válasza:
78%

na viszont ahhoz végképp speciális körülmények kellenének, hogy a szakadó eső mellett még a napsütés is úgy jöjjön ki, hogy az utca hosszában csak az egyik oldalt érje

így már nekem is kezd kicsit a nagyfater nyolcvan év alatt kiszíneződött "emlékeihez" hasonlítani

2023. febr. 19. 10:59
 24/41 anonim ***** válasza:
46%

Hát pedig ezt én láttam.

Mondjuk lehet, hogy másnak én se hinném el csak úgy. Tényleg elég sok minden kell hozzá, hogy ez így összejöjjön. Pl. jó meleg nyár, nagyon erős felszálló áramlat, stb.

2023. febr. 19. 11:06
 25/41 A kérdező kommentje:
A 2. vizsga után rúgtak ki?😁
2023. febr. 19. 11:09
 26/41 anonim ***** válasza:
23%

#25 (11:09) - hiába trollkodsz és nyomatod a pontgyilkos kérdésedet a haverokkal. Ha jártál volna egyetemre, akkor tudnád, hogy bizonyos szaktantárgyakból csak 1-2 szemeszternyi anyag van vizsgával. Ha például egy elektromérnöknek csak egy alapvizsgája van elméleti elektromágnesességtanból (ahogyan az nekem is megvan), az nem azt jelenti, hogy nem járta ki eredményesen az öt éves képzést.

Nekem megvan a mechanika vizsgám is és tudom, hogy miért van törvényszerűen több száz méter átmeneti tartománya az esős terület szélének. Ha a legalacsonyabb felhők magasságában egy fél méteres csőből vizet folyatunk ki csak úgy szabadon, az akkor is apró cseppekben és több mint száz méter sugarú körben szétszóródva fog földet érni!

2023. febr. 19. 17:08
 27/41 anonim ***** válasza:
40%

Hát itt nem apró cseppek voltak.

Tipikus nyári zápor volt.

2023. febr. 19. 18:09
 28/41 anonim ***** válasza:
34%
Egyszer láttam Jézus Krisztus arcképét egy felhőben. Utána átváltozott egész alakos testté, és az ágyéka tájékán megeredt az eső. Tisztán lehetett látni a hirtelen meginduló esőnyalábot, ami pont felénk tartott, és 15-20 másodperc múlva meg is érkezett, de nem akárhogy: a kerti budink ajtaja épp nyitva volt és az esősugár pontosan a budi közepébe talált. Ez tartott olyan fél percig, majd hirtelen elállt. Elképedve bementünk a budiba és az ülőkén EGYETLEN CSEPP se volt belőle. Kihívtuk a papot, elmeséltük neki a csodát, és felajánlottuk neki az emésztőgödör tartalmát, hátha szenteltvíznek elviszi, de végül nem kellett neki.
2023. márc. 4. 23:33
 29/41 anonim ***** válasza:
71%
Egyik pillanatról a másikra leszakadt a jégeső, majdnem diónyi jégdarabokkal. Összetört egy csomó cserepet is. Utána szemetes lapáttal hordtuk el a gangról.
2023. márc. 5. 01:56
 30/41 TappancsMancs ***** válasza:
40%

Olyat én is láttam, amikor az utca egyik oldalán esett az eső és a másikon meg egy szem sem. Erős szélben majdnem vízszintes esőt is láttam és elég szoktalan látványt kelett.

Meg itt vanna amúgy ritka jelenségek :) érdemes átnézegetni miket fotóztak már az emberek.

[link]

2023. márc. 14. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!