Milyen furcsa névadással, névadási szokásokkal találkoztatok már?
Egyik ismerősöm is így adott nevet a gyerekeiknek: a nő Erika, a férfi Viktor.
A fiú lett Patrik Erik (Erik-Erika), a lány Alíz Viktória (Viktor-Viktória).
Hallottam már Vivi-Viki-Niki-Miki testvérpárról, ha elkiáltotta magát az anyuka, hogy "Vikiiiii! Gyereee máár!", akkor oda ment mind a négy.
Régi osztálytársam anyja 8 gyereket szült, és mindet ilyen minta alapján nevezte el: Krisztián-Krisztina, Robi-Roberta, Péter-Petra, a negyedik párt nem tudom.
Van Noel-Leon testvérpár (visszafelé olvasva ugyanaz a kettő).
Olyan esetet ismerek, hogy az anyuka leánykori vezetékneve férfi keresztnév, és álma volt, hogy a saját két nevét adja a gyermekeinek, az álom valóra vált:
Anyuka: László Erzsébet
Gyermekek:László és Erzsébet.
(a valóságban nem pontosan ezekkel a nevekkel)
És van olyan néni, hogy Károly Károlyné😯, az ő anyósa fura asszony lehetett...
Egyik ismerősöm valami népi hagyomány, szólás mondás stb alapján nevezte el a gyerekeit, van neki vagy 9.
És így mennek sorba (nem ikrek, 1-2 év van a gyerekek között): Gáspár, Menyhért, Boldizsár, Sándor, József, Benedek meg van neki 3 kisebb, de rég találkoztunk, nem tudom a nevüket, csak sejtem hogy valami hasonló módon nevezte őket is..
Meg a Miklós Miklós is jópofa. :)
Ismerek egy nagy családot, ahol az Alex az ismétlődés,meg a P. Alex, Alexander, Alexandra, Patricius, Patrik, Pascal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!