Mi a legbonyolultabb matematikai művelet?
vannak olyanok, amik megértése nagy tudást igényel“
Mint pl? Tudsz mondani ra peldat?
Magyarországon pl. az osztás.
A kormány sose tudja úgy osztani a pénzeket, hogy ők ne járnának jól.
A deriválás, integrálás ugyan “nagy tudást” nem igényel, de azért nem árt a középiskolai (+ált. iskolai) anyaggal tisztában lenni.
Már ha nem csak a táblázatból kimásolgatós fajtát csinálod (segédlettel).
Illetve létezik még egy műveleti jel nagy számok kifejezésére: (felfele nyíl).
Sok érdekesség van még a matematikában, de az én szemszögemből nem a műveletek az érdekesek, hanem egy adott feladat megoldása matematikával. Ami még szórakoztatóbb, hogy több oldalról megközelítve a problémát, a matek helyes használatával ugyan arra a megoldásra fogsz jutni. Inkább a “rejtvényfejtés” az “útvonalak” megtalálása érdekes.
"Sok érdekesség van még a matematikában, de az én szemszögemből nem a műveletek az érdekesek, hanem egy adott feladat megoldása matematikával. Ami még szórakoztatóbb, hogy több oldalról megközelítve a problémát, a matek helyes használatával ugyan arra a megoldásra fogsz jutni. Inkább a “rejtvényfejtés” az “útvonalak” megtalálása érdekes."
Számodra mi jelent a legnagyobb fejtörést a matematikában?
Én csak “hobbiból” foglalkozom vele, tehát inkább csak kedvelő, sem mint szakértő vagyok.
Jelenleg egyszerűbb geometriai problémákat oldok meg több módszerrel, más más szemszögből.
Csak hogy szemléltessem: egy négyzet területét kiszámolhatod az általános iskolában tanult T=a*b képlet segítségével, de ha az oldalakat függvénnyel írod fel, akkor integrál számítással is ki lehet.
Szóval jelenleg ilyen dolgok okoznak fejtörést nekem, nem valami “nagy dolog”, de szórakoztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!