Hány atomerőművet kellene felhúzni Magyarországon, ha minden létező energiát ebből akarnánk fedezni?
Semmit nem értek hozzá, de abból 4-8 GW teljesítményt állandóra kihozni, szerintem a huszonharmadik század technológiája lesz.
Ezek meg, hogy majd a melegvizű gyógyfürdős kisvárosban a fűtést ezzel oldjuk meg, ezek csak idegnyugtatók, az összes igényhez képet lószellentés.
Persze, álságos fajunk mikor mit tekint fontosnak. Emlékezzünk rá, a mostani nyári-téli időszámításváltozással kapcsolatban, mivel az átállás mindenkit egy kicsit megzavar, a közhangulat éppen az, hogy le se kakkantjuk az indoklást, hogy ez egy Eger nagyságú város éves energiafelhasználását takarítja meg. Ami egyébként tényleg nagyon kevés az egész országéhoz képest, a kerekítési hiba az energiavásárlási tárhgyalásokban. :D
Izland mire tanítja Magyarországot? Gejzirek között ül két szegednyi ember. És még így is a villamos teljesítmény nagyobbik része nem geotermális eredetű, hanem vízerőműből adódik.
Holnap elmegyek innen Százhalombattáról Pestre, ha az úton közben elhelyezkedő gejzirek csak menetrendszerűen törnek ki. :D
23 lol.
Egy nagy előnye, hogy lehet vele játszani, hogy mennyit használ az ember, tehát kiegyenlítésre alkalmas.
Plusz valamennyi gázt ki tudunk azért vele váltani.
A tórium amúgy működő történet, vagy sem?
Valaki, aki szaki?
Mert sokat lehet hallani róla, de mondanak ezt is és azt is. És én sajnos nem értek annyira hozzá, bevallom töredelmesen.
"23 lol."
Ha lejutsz az általad linkelt cikkben a két, pöttyel jelölt bekezdésig, és ha képes vagy értőleg olvasni, ami eddig még kétséges, akkor ott azt olvashatod, amit én írtam, hogy ebből sosem lesz országos jelentőségű energiaforrás.
egyre nagyobb lesz az igény, robotok, elektromos autók.
Ad2: az 1 làbon àllàs, a központosított energia termelés sérülékeny.
Ezeket figyelembe kell venni tervezéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!