Atomfegyverek létezésének igazolása és cáfolása?
Nem értem pontosan a kérdést. Arra vagy kíváncsi, hogy léteznek-e atomfegyverek, vagy arra, hogy egy adott országnak vannak-e atomfegyverei?
Az előbbire a válasz, igen léteznek, számtalan atombombát felrobbantottak már, sőt kettőt élesben is bevetettek.
Az utóbbira meg az a válasz, hogy országa válogatja, van amelyiknek van, és van, amelyiknek nincs, van, amelyik próbálja eltitkolni, hogy van, és olyan is lehet, amelyiknek nincs, de szeretné, ha azt hinnék, hogy van neki.
#1: van egy olyan "konteó" ami szerint atomfegyverek nem léteznek, csak néphülyítés a nagyhatalmak részéről, hogy rettegjünk. Vagy kretén aki a Politika kategóriában minden ilyen kérdéshez belinkelei ezeket a baromságokat.
Azt is megéltük, hogy nem csak derékszög- és Balaton tagadók élnek közöttünk, hanem atomfegyver tagadók is.
Konteós marhaság a tagadás.
Az atombombák hatása világszerte kimutatható volt. A hatvanas évekig számos légköri robbantást is csináltak, a szétszóródó sugárzó elemek arányából egyértelműen azonosítható volt a bombák típusa, működése, azaz más folyamatokkal nem lehet olyan sugárzó izotópokat olyan arányban előállítani. Ezeket világszerte figyelték és regisztrálták a nukleáris folyamatokhoz hozzáértő szakértők. Érdekes módon senki sem kiáltott eddig hazugságot, csak néhány konteós hulegyerek.
A kedves kérdező kétségen kívül abban hisz, hogy nem hisz, vagyis nem hiszi el, hogy nukleáris fegyverek léteznek, hiába állítja ezt a história, a média, a tankönyvek, az irodalom, minden és mindenki.
Megdöbbentő dolog, de azért köszönöm ezt a kérdést, mert más vonatkozásban már találkoztam ilyesmivel és sehogyan sem értettem a logikát benne.
Ugyanis ateista vagyok és eddig érthetetlen volt a számomra az olyan jellegű állítás, hogy 'az ateista abban hisz, hogy nincs Isten' és nem fogtam fel, hogy miért nem érti meg az illető, hogy az ateizmus az szimplán istenhit hiánya.
Pedig amint látható, valóban lehet tényleg olyan hit, hogy valami nincs, vagy nem történt meg, bár ettől függetlenül az ateizmust továbbra is az istenben való hit hiányának gondolom, de legalább kezdem azt megérteni, mire gondolt az illető, mert ugye ő abból indul ki, hogy az Isten létezik, ezért aki ezt nem fogadja el, az számára egyet jelent azzal, hogy azt hiszi, vagy abban hisz, hogy nincs.
Így már érthető.
Sőt, talán a többi baromsághoz is van ennek köze, ugyanis talán a laposföldesek sem igazán a lapos Földben hisznek, csak inkább az iskola, a felsőbb oktatási hatalom állítását nem akarják elhinni, hogy gömbölyű, mert mindent átverésnek vélnek, a covidtól kezdve bármit, amit állítanak nekik, annyira biztosak abban, hogy palira akarják őket venni és a lapos Föld csak egy maradék alternatíva, mert ugye ha nem gömbölyű, akkor lapos.
Ez hát a szisztémája, a mozgatórugója a sok lökött konteónak, a kételkedés, a gyanakvás minden elfogadott dolog iránt, amely iránt a felfokozott bizalmatlanságból fakadó ellenvéleményt állítanak fel.
Lehet, hogy a konteók lényege nem is igazán az, hogy ez, vagy az történik, vagy van, hanem talán csak a kéltelkedés, hogy ez, vagy az nincs, vagy nem történt meg és ezzel szemben akarnak valamilyen alternatívát felállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!