Melyik az olcsóbb mosogatás, kézzel vagy géppel? A gép lehet, hogy kevesebb vizet, de több és drágább mosogatószert használ el nem?
A heten több mosogatógepes kerdés is volt. Olcsóbb a gép mert sokkal kevesebb vizet használ, így a felfűtés költsege is kevesebb.
Es van olyan por amiből kb 10 ft egy mosogatas.
Vízből kb 10 liter, áramból 1 kWh fogy gépi mosogatással.
Egy teli mosogatónyi piszkos edényt szerintem lehetetlen 10 liter vízzel rendesen elmosni. 50-60 liter vizet pedig nem lehet 1kWh energiával felmelegíteni.
Nagyságrendekkel olcsóbb géppel mosogatni.
Legény koromban még nem volt. Egy óra hosszáig mosogatok meleg folyó vízben. Két kádnyi melegvíz elmegy közben.
A mosogatógép 2x9 literrel megoldja és sem a víz számlámat, sem az energia számlámat nem terheli meg nagyon. Az egy mosogatáshoz szükséges tisztítószer használat is olcsóbb gépi mosogatáshoz.
"Magát a gépet is meg kell venni."
A mai villanyáram árak mellett egy fél év gépi mosogatás behozza a hosszú kézi mosogatás vízmelegítési költségét!
Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy mekkora mèretgazdaságosság lenne.
Ha egyedüli, vagy kèt fős háztartás van, ahol naponta keletkezik 2 koszos pohár ès tányèr, akkor előbb fogy el a tiszta, mintsem megtelne a gèp.
Jelenleg 2 fős család, és nem is láthatáron a bővülés, hétköznap nincs főzés.
Már van egy elméletileg jó használt mosogatógép a mosogatógép (pénzes ismerős cserélte le egy gazdaságosabbra), de falat, vízvezetéket mindenképp kell bontani hogy vizet tudjak valahonnan nyerni, a szennyvizet talán be tudom táplálni a mosogató alatt, és (egy 30 év körüli) szekrény alját is le kell vágni, megemelni és úgy az alá talán befér.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e vele foglalkozni.
9: Már az nagy nyereség, hogy sosincs a pulton vagy a mosogatótálcában szennyes edény. Mert a gépben van. Rendezettség. :)
Persze megértem, hogy ha a vizes csatlakozásokat körülményes kialakítani, akkor 3x is meggondolod...
Mi is ketten vagyunk (három lány már kirepült), de 2-3 naponta megtelik a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!