Melyik főzőlap milyen hatásfokú?
Hát egzakt kimutatást adni nem tudok, de tapasztalatot igen, mert mindhármat használtam, szóval ha rezsi szempontból érdekel a dolog, akkor talán hasznos lesz, amit írok - ha tényleg a fizikájára vagy kíváncsi, akkor nyilván nem.
A gázos és a szimpla elektromos főzőlap tekintetében nem tapasztaltam igazából jelentős különbséget.
Viszont az indukciós főzőlap eléggé jól muzsikál, 1000 W-on kevesebb mint fele annyi idő felforralja a vizet, mint ezek a "hagyományos" elektromos rezsók, utána meg 500 W-ra letekerve forrásban is tartja, amíg a kaja meg nem fő, míg mondjuk hagyományos elektromos rezsókat végig 1000 W-on kellett pörgetni, hogy forrásban maradjon.
Szóval az indukciós nyer, főleg mert még a rezsicsökkentés nélküli ár is jóval kedvezőbb, mint a gáznál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!