Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Melyik főzőlap milyen hatásfokú?

Melyik főzőlap milyen hatásfokú?

Figyelt kérdés
Szóval vannak ugye a sima üveg felületűek ebből van indukciós verzió is, a kidomborodó öntöttvas felületűek, olyan is van, amin maga a fűtőbetét a hőátadó felület, és a gáz. Ezeket szeretném mindet összehasonlítva látni. Hozzátéve a hőkapacitásuk egymáshoz képesti arányát.

2022. szept. 27. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Hát egzakt kimutatást adni nem tudok, de tapasztalatot igen, mert mindhármat használtam, szóval ha rezsi szempontból érdekel a dolog, akkor talán hasznos lesz, amit írok - ha tényleg a fizikájára vagy kíváncsi, akkor nyilván nem.

A gázos és a szimpla elektromos főzőlap tekintetében nem tapasztaltam igazából jelentős különbséget.

Viszont az indukciós főzőlap eléggé jól muzsikál, 1000 W-on kevesebb mint fele annyi idő felforralja a vizet, mint ezek a "hagyományos" elektromos rezsók, utána meg 500 W-ra letekerve forrásban is tartja, amíg a kaja meg nem fő, míg mondjuk hagyományos elektromos rezsókat végig 1000 W-on kellett pörgetni, hogy forrásban maradjon.

Szóval az indukciós nyer, főleg mert még a rezsicsökkentés nélküli ár is jóval kedvezőbb, mint a gáznál.

2022. szept. 27. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az jobb, de ez csak az üveg indukciós, a kiemelkedő öntöttvasas, és a gáz összehasonlítása. Engem most éppen leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy az üveglap, a kiemelkedő öntöttvas, és a kiemelkedő fűtőbetétes közül melyik a jobb.
2022. szept. 27. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Az indukciós nálam is sokkal gyorsabban felforralja a vizet, mint a gázos, kb. ötszörös a különbség. Persze ebben benne van az is, hogy erősen hígítják a gázt.
2022. szept. 28. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nézzünk más szempontot! Mondjuk, mély tányérban gázon csinálok rántottát, és leég az alja. Ha a kályhán csinálom, nem ég le. Indukcióssal leég?
2022. szept. 28. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a maximum fokozaton sem ég le indukcióson. Persze függ az edénytől is, meg hogy mennyit kavargatod.
2022. szept. 28. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
De a kályhán nem ég le akkor se, ha otthagyom, kezet mosok, megtörlöm, visszamegyek, és addigra már az alja összeáll, de lazán fel tudom keverni, nem ég oda, se nem lesz olyan kemény, mint gázon. Gázon fel se tudom kaparni, szenesre ég az alja.
2022. szept. 28. 17:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez a Föld, a te bolygódon valahogy másképp vannak ezek a dolgok. Mély tányérban rántottát? Gázon? Miért nem bőrből készült lovagi sisakban? Tábortűzön? Kályhán? Létrán állsz a cserépkályha mellett? Mit szívsz?
2022. szept. 28. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Az én bolygómon nem csak cserépkályha van. Biztos nehéz elképzelni ezt olyan világban, ahol csak az van. De amúgy ha működik a cserépkályha, miért csinálod máson? Én vagyok a hülye, mert nem ég oda a kajám, és mert nem pazarlom az energiát?!
2022. szept. 29. 00:26

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!