Igaz hogy a cár bomba fél millió ember halálát okozta?
Egyetlen kísérleti robbantása volt.
"A robbanás katasztrofális következményekkel járt. A robbanás középpontjától 55 kilométerre lévő faluban összedőltek a házak, de az egész Szovjetunióban házak dőltek össze, leszakadtak a mennyezetek, még Finnországban is betörtek az ablakok. A rádió kommunikáció több mint 1 óráig nem működött. Ha a Cár a földön robban, akár 100 kilométernél messzebb is harmadfokú égési sérüléseket okozott volna. Mivel azonban magasan az atmoszférában robbant, így szerencsére meglepően kevés sugárzást hagyott hátra."
Áldozatokról nincs hír, valószínűleg előzőleg kiürítették a tágabb környezetet.
" Ha a Cár a földön robban, akár 100 kilométernél messzebb is harmadfokú égési sérüléseket okozott volna."
Ezt furcsállom egy kicsit. Ha a földön robban akkor a kihullás brutálisan nagy lett volna, viszont a levegőből a "besugárzott" terület nagyobb, mint földi indítás esetén, nem? 2-3km magasban robbantva nagyobb területen lehet bevinni a villanás energiáját, mint a felszínen robbantva.
Akkor még egy idézet a linkről:
"A Cár-bomba tűzgolyója szerencsére a saját lökéshulláma miatt nem ért talajt."
"A Cár-bomba 1961. október 30-án, moszkvai idő szerint 11:32-kor robbant fel a föld felszín felett 4 kilométeres magasságban. A villanás után 8 kilométer széles tűzgolyó keletkezett, amit – szerencsére – a saját lökéshulláma felfelé repített."
"Én is úgy tudtam, hogy a cár bomba repülőgéppel nem szállítható több száz tonnás szerkezet volt."
Teljes kiépítésben igen, de a robbantott példány az csak huszon tonna volt.
#7: nem olvastam a cikket, tudok eleget ezekről a tesztekről. Amire reagáltam, az az hogy a légi robbantás esetén a robbanáskor keletkező első fotonhullám ami az égési sérüléseket okozza messzebre kellene hogy eljusson, mint földi robbantás esetén. Földi robbantás esetén hogy okozna a horizonton túl is égési sérülést az átlag földön rohangáló halandónak?
De most már beleolvastam:
" A robbanás középpontjától 55 kilométerre lévő faluban összedőltek a házak, de az egész Szovjetunióban házak dőltek össze, leszakadtak a mennyezetek,"
Tehát az egész Szovjetunióban, 2-3-4000km-re is..
Nekem ezekkel a megfogalmazásokkal van gondom, ezek úgy próbálnak meg "hatásvadászni" hogyk özben tökre hiteltelenné teszik a cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!