? Penészesedés, romlás...
"Jól gondolom, hogyha rendszerint hamar kiszárítom, akkor nem fog bebüdösödni, penészedni? (hanem csak a vágott ételek illatai lesznek rajta)"
Azért ez utóbbi is elég irritáló tud lenni (az alma pl. másodpercek alatt magába szívja a deszka egy idő után kialakuló enyhe hagymás alapbukéját), úgyhogy én pár hetente jól áttörlöm ecettel. És néha meg is olajozom tiszta ásványi olajjal, ugyanis a fa egy idő után érezhetően kiszárad, és olyankor még jobban benne ragad a hagymaszag. A fát egy bőséges olajozás egy éjszaka alatt szépen felfrissíti, a pórusai visszaszűkülnek, és újra kevésbé köti meg a szagokat.
Amúgy nyugodtan vághatsz húst a deszkán, ha utána már nem vágsz rajta olyasmit, amit nyersen ennél. Mosás+szárítás után órák alatt elhal az a kevés baktérium is, ami bejutott a fába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!