Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért mindig CO-mérgezés,...

Miért mindig CO-mérgezés, sohasem CO2?

Figyelt kérdés

Szóval, ha elromlik egy gázkészülék, tökéletlen az égés, CO keletkezik, kiszivárog, (színtelen, szagtalan,) és CO-mérgezés a vége.

De amíg jól működik, CO2 keletkezik, az nem szivárog ki ugyanott?

A CO2 ugyanúgy mérgező, pl. must erjedés -> CO2-halálozások, vagy ha kis, szellőzetlen helyiségben, sok ember sokáig tartózkodik, akkor is CO2-mérgezés lesz. (Nem az O2 fogy el!)

Biztosan logikus, triviális műszaki magyarázat van, de én h... vagyok hozzá.

Tehát, a CO2 nem szivárog ki ugyanott, ahol a CO?

2022. febr. 25. 22:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%

Egy 3 hónapos csecsemő halála ismét felveti a kérdést, mert Ő bizonyára nem önszántából halt meg, de ezt a felnőttek nemtörődömségénél felfoghatjuk

ÖNGYILKOSSÁGNAK IS, mert bár egyszerű a védekezés, arról nem beszélve mennyire hasznos a CO elégetése és milyen egyszerű, nem éri megkockáztatni,

hogy meghaljunk tőle!!!!!

Sok cikkben szerepel a "CO hegesztő", nem tudom, miért nem CO2-t írnak, vagy tényleg nincsenek tisztában a két gáz különbségével, de laikus számára nagyon zavaró lehet, már fűtésnél is összekeverik a kettőt!!!

Olvastam, hogy FŰTŐ tanfolyamon végzett 'szakember', hozzászólásában keveri a két gázt és volt egy olyan érzésem, hogy nem is akarja érteni, ugye én a "laikus ne pofázzak"!!!!!

Sajnálom a pici babát, de nem Ő az utolsó!!!!! Sajnos!!

dec. 27. 05:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Most olvastam egy cikkben, hogy Belgiumban is sok a CO mérgezés, nem rég

jöttem haza Angliából, ott sikerült átállítani a fűtést-FŰTÉSRE!!!!!

Nem értem, az összes hozzászólás fűtési cikkekhez megemlíti, hogy az égés folyamán keletkező gáz, CO, színtelen, szagtalan, mérgező gáz, de azt nem

írják le, hogy ez az éghető anyag energiája, amit veszélyes szabadon engedni, másrészt ma amikor mindenből energiát akarunk előállítani, miért

pont a fűtés energiáját nem hasznosítjuk!!!!!!!

Tény, hogy a ma gyártott kazánok alkalmatlanok a CO hasznosítására, úgy látom mindenhol, mert osztrák, vagy lengyel kidobott kazánt másolnak le,

és úgy hirdetik, mint kiváló nyugati terméket!!!!!!!

Most éppen az a probléma, hogy nincs exportképes termék, talán belehetne törni olyan piacra, ahol sok a baj!!!!! Persze először a saját portát kéne rendbe tenni, ha valakinek ez érdeke lenne, vagy be van tervezve, hány

mérgezett legyen, vagy hány ház égjen le!!!!!!

Az is érdekes, ahogy keverik a CO-t és a CO2-t!!!!!!!

"CO HEGESZTŐ" vagy "CO2 HEGESZTŐ", persze hogy ha sokan ezt olvassák

összekeverik!!!!!!!!!

Én 77 évesen írogatok, de a krematórium után már valószínű nem, az lesz az utolsó kapcsolatom a fűtéssel!!!!!!!!! (fiatalon ne kövessetek!!!)

jan. 11. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!