Van köze a savanyúságnak a C-vitamin tartalomhoz?
Figyelt kérdés
Azt mondták a citromban, narancsban, savanyított káposztában van sok C-vitamin.
De a paprikában is van sok. De a paprika nem is savanyú.
Van köze a savanyúságnak a C-vitamin tartalomhoz?
2022. febr. 10. 17:14
1/2 Z003 válasza:
Habár a C-vitamin is savanyú, de közel sem elég savanyú ahhoz hogy, az átlagos koncentrációban megsavanyítsa az ételeket. A savanyúságot főleg a citromsav és egyéb savanyító anyagok adják.
2/2 anonim válasza:
Nincs. Vannak olyan C-vitamin vegyületek, amik alig savanyúak, szokták is azoknak adni, akiknek gond a savasság. Pl. magnézium-aszkorbát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!