Mi a különbség a papír és a cellulóz között ?
#4: én is láttam azt a kérdést..
Szerintem tévúton jár a kérdező.... Hitbéli dolog. :-D
Nem volt abból nagy cirkusz, ugyanis romániában történt az eset, ahol magyar nyelvű bibliákat zúztak be, és csináltak a zúzalékból rossz minőségű WC papírt, s valóban el lehetett olvasni szótöredékeket.
Történt valamikor a '80-as években.
Papír - akármiböl is készül - egy egynemü papirmasé-szerü masszából lesz, olyan nincs, hogy akár az újrahasznosított papírnál is darabok lehetnének benne. Az alapanyagot lúgos oldatba téve felodlják, kapnak egy homogén papírmasszát (kb mint a WC-papír vízben áztatva éa leturmixolva), utána kezdik tisztítani, illetve papírlapokká alakítani.
Ebböl következöen semmiféle olvasható maradvány nem lehet benne, legfeljebb a már kész, új papírra nyomtathatnak bármit is.
A szétesés azon is múlik, hogy milyen ragasztót használnak a vízoldható ragasztó elenged vízben.
A 100% cellulóz égése után nem marad hamu, ezt azért nem tapasztalni a hétköznapi papírnál.
#18 , ez is egy okos gondolat,mármint a ragasztó.
Az, hogy lehet, hogy a cellulóz nem ad hamut , ha ugyanaz, mint a papír ?
A csirke húsból van, mégis vannak csotjai.
A papír fő alkotója a cellulóz, de a papírban van más is, pl nátrium maradványok a gyártásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!