Hogyan tudom könnyen megérteni a Valószínűségszámítást?
úgy érted, mekkora a valószínűsége, hogy megérted?
:DDDD
Nekem külön volt valszámom és külön statisztikám, de maga a valszám nem túl bonyolult. De szerintem vagy előadáson, vagy gyakorlaton úgyis elmondják, hogy mi a kötelező irodalom. Lesz egy könyv, és lesz egy példatár. Ha órán megérted az elméletet, a könyvre nem lesz szükséged, a pl.tár viszont szerintem erősen ajánlott.
Ha mégsem mondanának semmit a kötelező irodalomról, odamész a gyakvezetőhöz/ az előadást tartó tanárhoz, kérdezel, ő meg válaszol.
Egyébként én ebből tanultam: [link]
meg volt a suli saját kiadású példatára.
Én középsuliban rühelltem, megtanulgatatlannak, sokszor ellenőrizhetetlennek gondoltam. Szemben egy deriválással, vagy határértékkel.
De főleg a kombinatorika miatt. Holott a 2 közel sem annyira függ össze, mint gimiben.
Egyetemen nekünk is volt 1 félév valszám, féltem is tőle. A gyakvezető a magánéletéről, Trumpról beszélt az órákon, egy feladatot, ha megoldottunk. Az előadónak vmi hangszalaggyulladása volt, nem tudod beszélni, de nem engedte, hogy helyettesítsék, inkább elmaradtak az órák, a gyakorlatain meg mutogatott, vagy egy diák beszélt helyette.
Na, lényeg, hogy gyakoroltam ezerrel, olvastam az elektronikus jegyzetet, amit akkoriban írt. Nem szégyelltem, ha kellett többször is egy-egy példát.
Amennyire nem tanultunk a gyakorlatokon (lai valszámot), annyira korrektül pontozott a csávó. Így végül 20/18-at értem el. Megcsillant az 5-ös reménye, de lai a 4-esé. Szemben a megbukással, ez nagyon motivált! Mondanom sem kell sokan buktak a zh-n, a 18 pont elég jónak számított. A kövi zh-m 20/19 lett, itt kicsit csalódott voltam már, de az egyik levezetésért még meg is dicsért a gyakvez.
A vizsgám végül 4-es lett, de láttam, hogy sok pontot vesztettem, ahhoz képest, amit a megoldókulcs alapján gondoltam. Így bementem, és reklamáltam 10 pontot. Nem volt könnyű... De az, hogy 5-ös lettem nagyon boldoggá tett. Gyakorlatilag így szerettem meg a valszámot. Azóta az egyik kedvencem.
Nagyon sokat segített az egyetemi szemléletmód, eloszlások pl. Illetve megtanultam Excellben szimulálni. Végre tudtam ellenőrizni a számításokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!