A kutya a szürke farkas háziasításából jött létre?
"A ti velemenyetekre vagyok kiváncsi miszerint ti is ebben hisztek hogy a nemet Juhász és palota pincsi a szürke farkas háziasított formája!"
Nem, hanem az akkor háziasított fajból sok évezredes tenyésztés során kialakított fajták.
A pekingi palotakutya ősi típusú kutya,addig stimmel.A német juhászkutya cseppet sem ősi.De nem a háziasított formája,hanem a szürke farkas leszármazottjából létrejött ősi fajta.
Nem véletlenül van egy fajtacsoport aminek a neve spitzek és ősi típusú kutyák.Ezeknek valamilyen formában van köze az őseikhez.Nyomokban ősi farkaskutyát tartalmaz.
A tudomány rovatban mindenki elfogadja azt, hogy az öszes emlős, beleértve a farkast, a majmokat, a szarvasmarhát, a lovakat, az embert és az oroszlánt is többek között, egy cickányforma lényből fejlődött ki, amely már létezett a dinoszauruszok korában, mégpedig az evolúció következtében, de úgy sejtem, te azt hiszed, hogy amint a Bibliában vagyon írva a szentencia, hogy Isten nemük és fajtájuk szerint teremtette az állatokat, így a kutyát, meg a farkast is külön, külön..
Hát hidd azt, ki a francot érdekel?
Köszi 13 😅 elég gyakran meglatogatom. Tudomány rovatot!
Csak érdekesség képen már a dinoszauruszok korában voltak emlős hüllő közti állapotok mert az emlősök a hüllőkből jöttek létre!
Jó kis provokáció de a magad fajta inkabb húzzon haza!
A tipikus provokáló aki felszínesen tudja a tudományt és a vallást is
(Mellékesen az evoluciot az egyház elismeri sőt az ősrobbanás egy belga pap fedezte fel!)
14
Akkor mit akarsz itt a kutyával okoska?
Amugy nem tudom hogy jött le a dolog de úgy félre nyúltál mint pasi a transzi prostinál!
A kérdés azért jött létre mert más azt akarja bemagyarázni hogy a szürke farkast meg szelídítették és abból vannak a kutyák miközben a valóságban egy közös ős volt valamint semmi közük ilyen téren mert ember csimpánz eset! Ugye nem a csimpanzokból fejlodtunk ki hanem a homo egyedből
Valamint a kutyák azon őse ami meg lett szeliditve azok nem farkasok voltak hanem már akkor is kutyák voltak! Familiaris nem pedig Lupos!
De a lényeg félre nyúltál
14-16
Teljes mértékben igazad van abban, hogy semmi keresnivalóm nincs itt, bevallom elöntötte a szégyenpír az arcomat, hogy idáig süllyedtem, hogy félidiótának bizonygatom a farkas a kutya rokonságát.
Tudomány rovat! bah! bugyuta kérdések tömkelege, ilyenekre pocsékolom a drága időmet, de köszönöm, hogy ráébresztettél erre, ám te csak élvezkedj tovább kedvedre, neked itt a helyed, én kiszállok, azt hiszem talán az egész GYK-ról, vagy ha nem, akkor ezentúl alaposan megnézem, milyen kérdéshez szólok hozzá, az ilyen baromságokat mellőzni fogom. Nincs ennek semmi értelme tökkelütöttekkel szóbaelegyedni.
17 csinálj amit akarsz te gyökér -.-“ de több mint valószínű hogy ezek után is hozzá fogsz szólni minden kérdéshez csak hogy kötekedj!
Alapból nem ertem hogy jött le hogy én azt hiszem hogy isten minden állatot külön külön teremtett! Nem csak engem de a keresztényeket is meg sértetted ezzel… valamint szemelyeskedsz egybol
Valamint nem kell semmit sem bizonyítani vagy te azt akarod mondani hogy a szürke farkasbol vannak a kutyák? Ha azt akarod akkor igazad van nincs keresni valód és jobb ha vissza mész a suliba tanulni
Rokonok,de nem egy faj.
Mi is rokonai lehetünk akárminek,de nem vagyunk egy faj semmivel.
Ahogy a tyúk is madár,de semmi köze a papagájhoz..
Most az,hogy a farkas és a kutya is kutyaféle és valamikor valahol lehetett egy közös ős azt tudja az aki akkoriban élt.
Ameddig nincs semmi biztos kézzel fogható (már pedig évmilliókra vissza menőleg sose lesz biztos semmi..) addig nem tudhatjuk ki mihez tartozik.Mi modern emberek a hasonlóságok alapján besoroltuk őket egy nagy csoportba,több fajta,majd alfajokba és fajtákba.
Édes mindegy,hogy A szerint a szürke farkas-e,B szerint csak a szürke farkas egy alfaja vagy C szerint közük sincs egymáshoz mindegyiknek LEHET igaza.Mindegyikre találni lehetne magyarázatot amit ősi maradványokkal,dns-el és sok más dolgokkal próbáltak alátámasztani.De azok is csak elméletek amikhez gyártani akartak magyarázatot,hogy igaznak érezzük és legyen valami fogalmunk arról,hogy mi hogyan alakulhatott ki.
A kutya ma már csak kutya,a farkas pedig farkas,az ő hibridjeik a farkaskutyák.
Egy kalap alatt mind kutyafélék,azon belül viszont mind mind az általunk ismert és biztos információkkal rendelkező generációk óta így külön vannak és nincs közös ős amit megnevezhetnénk mint még ma élő és biztonyítottan közös fennmaradt fajta.Minden más tipp és elmélet,kár rajta vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!