Egy buta kérdés ? Csináltattam egy vaskeretes ágyat, amit feketére színtereztek. Szeretem, mert a matracot 3-4 évente ki tudom cserélni. Ez a heppem. Viszont eszembe jutott, hogy nem kell leföldelni ?
Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 10:53
1/8 MGéza válasza:
Minek is kéne? Egy normális háztartásban nem nagyon fordul elő olyan eszköz ami földeletlen, ha meg igen akkor baj van. Statikus töltés legfeljebb pár mv, azért nem érdemes.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Akkor nem csap belém a villám ?
2021. dec. 26. 11:15
3/8 MGéza válasza:
Ha nem húz át a falban a vezeték vagy a konnektor akkor nem. Maga a ház fala nem vezeti az elektromosságot.
4/8 A kérdező kommentje:
Azt mit jelent, hogy áthúz a vezeték ? Az ágytól kb. cm-re van egy konnektor. Van amikor a telefon töltőn van és úgy telefonálok az ágyból. Az áthúz?
2021. dec. 26. 11:44
5/8 anonim válasza:
Nem húz át. Én elég sok ideig aludtam vaságyon. Nincs ilyen dolog.
6/8 MGéza válasza:
Azt jelenti, hogy a villámcsapás mely jellemzően nem a házba hanem inkább a magasfeszültségű vezetékbe fog belecsapni, a vezetékeken fog áthúzni és főleg az elektromos eszközöket fogja tönkretenni, tehát például épp a töltőn van a telefonod akkor lehet hogy annyi neki. Te legfeljebb közvetve, hőhatás következtében vagy kis veszélynek kitéve, például megolvad a műanyag burkolat és enyhe égési sérüléseket szenvedsz, tehát semmi komoly.
Magába a vaságyba valószínűtlen hogy elektromos töltés jut, hacsak sérül töltővezetéken keresztül nem érintkezik a konnektor közvetlenül az ággyal, szinte minden más esetben kizárt.
7/8 anonim válasza:
Nem te aggódsz az öngyújtó miatt
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Nem aggódom az öngyújtó miatt !
2021. dec. 26. 20:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!