Ceruza elem kontra ceruza akksi ?
Itt megnézheted:
Nagyjából hasonló a ceruza elem és ceruza akkumulátor kapacitása. A fő eltérés a feszültségben van. Az elemek feszültsége névlegesen 1,5 V, az akkumulátoroké 1,2 V. Olyan készüléknél, amelyiknél fontos, hogy meglegyen az 1,5 V, vagy több elem esetén ennek többszöröse, ott nem biztos, hogy az akkumulátor megfelel. Például az órákhoz 1,5 V-os elem szükséges. Működnek akkumulátorról is, de mivel ezek feszültsége eleve kisebb, hamarabb érik el azt az értéket, amelynél az órák megállnak. Nekem van egy olyan órám, amelyik ugyan megy akkumulátorról, de az akkumulátor feszültségének csökkenése miatt hamar elkezd késni. Például egy rádió teljesen jól működik akkumulátorral is, legfeljebb a kisebb feszültség miatt csökken a maximális kimeneti teljesítménye.
"van erre valami technikai adat"
Sok paramétertől függ, de guglival akár a képek között pl: alkaline li-ion discharge curve
Technikai adat:
Kapacitás: mAh•V
De nem tudom, találsz-e mAh adatot egy alkáli elemhez.
Plussz én úgy jártam, hogy a tökéletesen töltött 1.2V-os NiMh akkura azt érzékelte a fényképezőgép, hogy túl alacsony a feszültség és kikapcsolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!