Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Matematika kontra építészet?

Matematika kontra építészet?

Figyelt kérdés
Vannak, akik az építészetet nem becsülik annyira, mint a matematikát. Nem értem. Nem a matematikán alapszik az építészet? Nem vagyok a tárgy tudója.

2021. jan. 9. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Az épitészetnek nem sok kőze van a Matematikához. A statika ami az épitészeten bellül a Matematikához közeleb ál, de ritkán szoktak az épitészeti értéke miatt pl egy autofelüljárot csodálni.
2021. jan. 9. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:

"építészetet nem becsülik annyira, mint a matematikát"

Én ezt így még nem hallottam. Talán inkább, mint alkalmazott mérnöki tudomány, kevesebb széles körű figyelmet kap.

2021. jan. 9. 19:37
 3/4 anonim válasza:
100%
Itt azért jó lenne tisztázni hogy pontosan mire gondolsz. Gondolom magukra az egyetemi képzésekre. Manapság egyiküknek sem rózsás a helyzet, az építés az nincs felszálló ágban már egy jó ideje, a kutatási terület szintén nincs. A megbecsülést meg manapság csak tenyleg bizonyos szakok elvegzese utan kap az ember. Amúgy a két szak között szintben azért van különbség. Az építész inkább egy művész szak, kevésbé mérnök, de tény és való hogy a matematikát és fizikát itt is számon kérik (de nyilván nem annyira mint egy villamosmérnöknél), inkább az alapozó tárgyakban lelhető fel a matematika. Azonban a matematika szak (illetve a fizika szak) az egyik legnehezebb szakok közé tartozik. Oda baromi elvont gondolkodási mód kell.
2021. jan. 10. 00:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit jobban megvilágítottátok.
2021. jan. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!