A kapcsolóüzemű (pl. LED) tápegységek rendelkeznek galvanikus leválasztással? (több lent)
A kereskedelmi forgalomban elég sok kapcsolóüzemű tápegységet kapni, ezek egy része LED tápegység.
1. Miből lehet megállapítani, hogy egy ilyen rendelkezik -e galvanikus leválasztással?
2. Tapasztalható, hogy azonos teljesítmény esetén a LED-es tápegységek (akár jelentősen is) olcsóbbak mint a nem LED tápegységként hírdetettek. Mi lehet ennek az elektronikai magyarázata?
Elvileg kéne lenni leválasztásnak. Ugye ha nem fixre kötöd, senki sem garantálja, hogy hogy lesz bedugva a konnektorba, és akkor ki is jöhet a fázis a kimenetre.
1# mi értelme ennek a kapcsolásnak? Nem láttam még ilyet. Mármint hogy a trafó telercsei sorba vannak a kapcsolással.
3#: Trafó? Sorba?
Szerintem te az áramkompenzált fojtóra gondolsz az elején nem?
Az nem trafó, hanem zavarszűrés.
Köszönöm a válaszokat! Beteszek ide egy gyártói adatlapot, ez alapján meg lehet mondani hogy van -e galvanikus leválasztás?
A 4.oldalon a blokk diagramban látok egy trafót, de azt nem tudom, hogy az felel -e a leválasztásért. Ahogy nézem, a trafó primer körébe
történik a visszacsatolás.
"1# mi értelme ennek a kapcsolásnak?"
Már leírták, hogy mire, jó. Én csak azért említettem, hogy nehogy összekeverje valaki az elválasztó-trafóval. (#1)
#7: Ne a blokkdiagramot nézd, hanem a specifikációt. Bár én sem vagyok angolból valami nagy fenemén, de szerintem:
WITHSTAND VOLTAGE I/P-O/P:3KVAC I/P-FG:2KVAC O/P-FG:0.5KVAC
ez azt jelenti, hogy a bemenet és a kimenet között 3 kV az átütési szilárdság, a bemenet és a fémház(=védőföld) között 2 kV, a kimenet és a ház között 50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!