Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mekkora a legnagyobb hidrogénb...

Mekkora a legnagyobb hidrogénbomba hatósugara?

Figyelt kérdés

Természetesen a detonűción kívül beleértve a radioaktív sugárzás szennyezést is. Azt olvastam, hogy a legnagyobb 57 megatonnás volt, vajon az mekkora sugarú körben pusztít?

Csak azért érdekel, mert utána akarunk járni, hogy hány Hbomb szükséges az egész bolygó elpusztításához?

Gömb felszín képlet, Föld sugara adott.

2010. szept. 4. 11:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A cár kb 35km sugarú körben eredményezett teljes megsemmisülést, de ez lényegtelen, inkább a megatonnát érdemes figyelni, plusz azt tudni, hogy a Föld (és az élet) túlélt már 100 millió megatonnás aszteroid becsapódást is. Tehát ennél még több kell, ami egyértelművé teszi, hogy nem lehet a Földet "gyenge" hidrogénbombákkal elpusztítani, de még az életet se rajta.
2010. szept. 4. 12:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez utóbbival vitatkoznék, ugyanis az életet könnyen tönkre lehet vágni, ha jól célzottan a nagyobb városokra és az energiaellátó + távközlési rendszerekre dobnak le nem egy, hanem több hidrogénbombát. persze embert mint fajt kiírtani már sokkal nehezebb lesz, de sok bomba = nagy nukleáris szennyeződés, ami hosszú távon nem egészséges.
2010. szept. 4. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Mondtam élet, nem civilizáció, emberiség, élet: abban benne vagy te is, meg a kis baktériumoktól kezdve minden.
2010. szept. 4. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:

A földi élet legnagyobb része mélyen a talajban, több kilométeres mélységben él (persze mint baktériumok), illetve az óceánok hasonló mélységeiben. Szerencsére az ember egyelőre nem tud olyan bombát vagy annyit felrobbantani, hogy végleg kiirtsuk az életet, a bolygót meg pláne nem tudjuk elpusztítani :)

Lássuk csak a mexikói öbölben az olajszennyezést: már megjelent egy baktériumtörzs, ami olajat eszik. Szerencsére bármennyire is igyekszünk, azért a bolygó túlél minket. Mondjuk arra már van esély, és értelmes számítás, hogy hány atom vagy hidrogénbomba kéne az emberiség eliminálásához :)

2010. szept. 4. 12:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Sir Butcher!

Mi az a számítás? Engem az érdekelne.

2010. szept. 4. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:

Bevallom, nem tudom :) Rengeteg tényezőt vegyél figyelembe, hány megatonnás robbanás mekkora körzetben okoz azonnali halált, számold bele a sugárzás szétszóródását, mekkora dózis okoz azonnali, vagy hamarosan bekövetkező halált, mekkora dózis okoz halálos genetikai mutációkat, amiktől az utódok nagy része steril, vagy pedig életképtelen lesz... De szerintem ilyennel ennyire még nem számolt senki. De részletekben kiszámolhatod. Csak vedd hozzá a népességsűrűséget, mert mondjuk egy bomba Manhattant kiirtaná valószínű, de mondjuk a Himalájában meglehetősen kevesen halnának meg :)

De szerintem ilyen összetett képlet nincs, vagy nagyon titkosan elzárt dolog :) Ahogy ismerem az államokat, valaki tuti kiszámolta már.

2010. szept. 4. 13:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Kobaltbombát még nem mertek robbantani sem, mert az elpusztíccsa a fődet.
2010. szept. 4. 13:24
 8/12 anonim ***** válasza:

hát ha logikusan gondolkodunk... feltöltök egy képet a netre magyarázni.

[link] (a nagy kerek a föld, a kis kerek az atombomba (csak a robbanás) hatósugara)

Mivel a föld alakja gömbhöz hasonló, az energia egy része a földbe távozna, a másik része a világűrbe jobbra, balra,és felfelé megy el. Olvastam is erről, hogy az oroszok kísérleteztek, a legnagyobb atombombát (vagy hidrogénbombát?) tesztelték, és feleslegesnek találták, mivel az energia legnagyobb része az űrbe távozik.

Szóval sok bombára lenne szükségünk ahhoz, hogy a föld elpusztuljon.

2010. szept. 4. 16:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Mekkora a legnagyobb hidrogénbomba?
2010. szept. 5. 23:36
 10/12 anonim ***** válasza:

A második legnagyobb egy robbanás Csernobilban 1986-ban

és a 30 km-es zóna erről szólnak a S.T.A.L.K.E.R. nevű játékok ahol a lényeg hogy bejuss a zónába.

2010. nov. 6. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!