Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért nem oldják meg az...

Miért nem oldják meg az USA-ban a vízhiányt?

Figyelt kérdés
Elolvastam több cikket a súlyos vízhiányról és videókat is néztem. Az USA-ban több mint 100 óriási tó van, édesvízzel tele. Van kiépített csatornarendszerük is. Csak oda kellene vezetni délre a nagy tavakból szivattyúkkal és új nagy csatornákkal a vizet, ahol nincsen vagy kevés van. Készítettem egy műszaki tervet és elküldtem néhány ottani mérnöknek és 1 kormányzónak is. de senki sem veszi komolyan. Kadhafi megoldotta ezt rajta van a videó a youtube-on. Líbia népe örült!!

2021. szept. 15. 14:07
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Hofi taglalta ezt a kérdést a hetvenesekben. Nem pont a vízhiányt, hanem azt, hogy majd mi megoldjuk az USA négerkérdését. És a magyar géniusz már megint előbukkan. :D
2021. szept. 22. 23:33
 32/32 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Ha nem tudnàd, a vízhiàny is, mint sok minden màs, csak kitalàlt sztori."

Újabb összeesküvés?

Hm.

" a Föld 2/3-ad részét víz borítja"

Ami sós.

"szàmos víztisztítàsi eljàràs létezik, amivel a tenger/ócenàn vizeket ihatóvà lehet tenni"

És mind Q drága. Legalábbis ahhoz képest, amibe most az ivóvíz kerül, sokszoros árat produkálna.

"csak ugye erre is költeni kéne, amit senki sem akar"

Persze, hogy nem, ha egyszer az így előállított víz olyan drága lenne, hogy nem hozza vissza a beruházást.

Nézd meg a havi vízdíjadat és képzeld el, hogy holnaptól minimum tízszer ennyibe kerülne.

Dubaiban nem gáz.

Sok máshol az.

És a háztartások vízigénye nem is a nagyobb baj. Locsolóvíz, iparivíz, amiből rengeteg kell. És az sem lehet sós.

Ha elfajul a helyzet, be fognak indulni az ilyen irányú beruházások, jobb híján.

Csak ha így lesz víz, akkor a víz a gazdagok luxusa lesz.

2021. szept. 23. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!