Senior Séf kérdése:
Zánkán miként tárolják az elektromos energiát?
Figyelt kérdés
2021. szept. 2. 09:42
11/17 Wadmalac válasza:
"úgy tudtam, hogy nem lehet róla rövid időn belül nagy áramerősséget levenni"
Akkukapacitás függvénye, de lehet.
Csak az egyéb tárolási megoldások energiatároló-képessége olcsóbban nagyobb tud lenni.
12/17 anonim válasza:
11 A nagyobb áramtűrésű cellák pont, hogy kisebb kapacitásúak.
13/17 Wadmalac válasza:
#11:
Nem erről van szó, cellából akármennyit betehetsz a kívánt amperhez, a lényeg, hogy igényre azonnal el tudja kezdeni tolni az áramot, nem kell neki felfutás.
Míg a többi rendszernek kell.
Talán a lendkerekes a második leggyorsabb reakciójú, azonnal max amperen, de olyat nem sok helyen használnak egyelőre, szerintem a fenntartási-telepítési és biztonsági költsége lehet túl sok.
14/17 anonim válasza:
Ez nem egy jó nagy szünetmentes táp?
15/17 Wadmalac válasza:
#14: De tulajdonképpen az. :D
16/17 anonim válasza:
Lusta vagyok végighallgatni, a cikkben meg semmi nincs, de az ELMŰ-nél tán régebb óta van 10 MW 6,1 MWh akku.
17/17 anonim válasza:
Más újság nem olyan szűkszavú, a zánkai az 0,5 MW / 1,2 MWh.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!