Növelik e "külső valószínűségek" például egy lottó megnyerését?
Hm, ez egy jó kérdés. A korreláció nehezen bizonyítható, vagy elvethető. Megkell találni azokat a faktorokat/adatokat, amik korrelálnak az egyidejűleg kihúzott 5 számmal, ugye.
Sztem tűt a szénakazalban megtalálni egyszerűbb: felgyújtom és kész.
Tutira menő módszer nincs.
Ki lehetne hagyni dolgokat, de az, hogy soha nem húztak még ki összefüggő számsort, attól még legközelebb lehet 1,2,3,4,5.
Hagyjunk ki az összes eddigi húzást, mert soha nem volt ugyanaz az öt szám kétszer.
Hagyjunk ki minden szabályosságot: egymás utána számok, egymás utáni páros számok, minden második páros szám, segédszelvényen egy oszlopban lévő számok és így tovább.
A kb. 45 millió kombináció nem tudom mennyire csökken így, de technikailag sem lehetséges megjátszani, és mi van akkor, ha most pont lóugrásban elhelyezkedő számok jönnek ki?
#3as válasza jól tükrözi, hogy mennyire megtévesztők ezek az ál-szabályok. Legyél tisztában a permutáció fogalmával.
1 2 3 4 5 Mekkora az esélye? Azt érzed kisebb mert kevés egymás utáni eset van és sok nem. De az hogy ezek a számok egymás utániak, azt is mi döntöttük el. Ha én mindig is úgy számoltam, hogy 1, 2,55, 23, 12, 7,8, akkor ezekután kisebb az esélye az 1,2,55,23,17-nek, mert nekem "egymás után vannak"? NEM. Vagy azokat a számokat mi tettük fel egy golyóra, de mi van ha megcserélem az 1-23,2-45,3-56,4-76,5-1 feliratpárokat, akkor is kisebb az esélye? NEM.
a nyerési esélyedet nem tudod növelni. (csak azzal, ha több szelvényt veszel) ha úgy játszol, hogy minden héten megteszed azokat a számokat, amiket az előző héten kihúztak, pontosan ugyanakkora az esélyed nyerni, mintha bármi más számokkal játszanál.
amit növelni tudsz, az a nyeremény.
az emberek nem véletlenszerűen tesznek meg számokat, hanem babonából, pl. születési dátumok és hasonlók. emiatt az egyes számokat gyakrabban, más számokat ritkábban (kevesebbet) tesznek meg az emberek. ha ritkábban megjátszott számokkal fogadsz, nagyobb nyereményre van esélyed.
Maganak a nyeresnek az eselye pontosan ugyanakkora minden esetben, nincs semmilyen "kulso valoszinuseg" benne, a golyok kihuzasi sorrendjet az eredeti, a golyok a gombbe helyezeskori sorrendjen, meg a huzas modjatol fuggoen a huzo veletlenszeru 'benyulasan' es az azt megelozo forgatason kivul semmi sem befolyasolja.
A nyeremeny nagysaga valtozhat pl. annak fuggvenyeben, hogy hany hete halmozodik, hanyan jatszottak azon a heten, es hanyan talaltak el ugyanazokat a szamokat, de ez fuggetlen magatol a huzas valoszinusegetol, az adatok es a szabalyok ismereteben egyszeruen ki lehet szamitani.
Sajnos a lottó meg van bundázva. A számítógépen látják, hogy kik tettek milyen kombinációt. Tényleg elhiszi valaki hogy egy átlagembernek kiadnak százmilliókat? 🤣
https://www.youtube.com/watch?v=EjG8ucNPqfM
9-es! Ne kezd már megint ezt a marhaságot terjeszteni, mert már fáj.
Ezerszer leírtuk többen is, hogy miért nem lehetséges technikailag és egyéb okból sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!