Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fúziós atomerűművek technológi...

Fúziós atomerűművek technológiájával mennyire lehetne fel gyorsítani egy űrhajót maximum hogy az még működjön?

Figyelt kérdés
2021. jún. 25. 07:12
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
50%

Talán így már szódával elmegy.

A 'fzikai' meghajtás az, ahol nincsen kémiai reakció.

Ilyen a 'hidrakéta': https://www.youtube.com/watch?v=cwi_dSAiHeM

Vagy az ionos meghajtás.

Vagy az atomhajtások közül az, ahol nincs utánégetés.

A kémiai meg az, ahol konkrét kémiai reakció adja az energiát.

Ha mindkettő van (pl. az utánégetős), akkor az vegyes.

2021. jún. 25. 12:44
 32/59 TappancsMancs ***** válasza:
65%

Amúgy utánanéztem mert hát ha már... :9 Úgy tűnik a melegítés csak NASA szóhasználat mert hidrogént melegítenek 2000-3000 Kelvin környékére, ott meg csak el is ég, így van égés...

NASA SBIR 2017 Phase I Solicitation

Nuclear Thermal Propulsion (NTP)

"Reactor fuel element designs with high temperature (> 2600K), high power density (>5 MW/L) to optimize

hydrogen propellant heating"

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Az%C3%96nNeve/Dokumentumok/Downloads/NASA%20SBIR%20&%3B%20STTR%20Program%20Homepage%20-%20Nuclear%20Thermal%20Propulsion%20(NTP)%20-%202016-11-17.pdf

....

Mellékesen: "A kémiai meg az, ahol konkrét kémiai reakció adja az energiát."

A kémiai rakéta meghajtást ugye a mai meghajtásra mondják, én is alapvetően így hoztam szóba, és (ez a plusz) szerintem az új nukleáris is égetéses csak nukleáris hőforrással.

Végül is ha mégsem ég el a hidrogén a 2000 Kelvinen és nincs égetés, csak melegítés akkor érdekes lesz.

2021. jún. 25. 12:56
 33/59 TappancsMancs ***** válasza:
65%

bocs itt a jó link

[link]

2021. jún. 25. 13:02
 34/59 anonim ***** válasza:
50%

"hidrogént melegítenek 2000-3000 Kelvin környékére, ott meg csak el is ég"

Nem.

Figyelj, haver, itt két dolog is van:

1: NEM a Földön vagyunk. Nincs oxigén.

2: Nézd már meg, hogy a víz milyen hőmérsékleten bomlik!

E fölött ugye tudod, hogy a hidrogén NEM tud elégni?

2021. jún. 25. 13:14
 35/59 TappancsMancs ***** válasza:
65%

"Figyelj, haver"

Ilyenkor nem szoktam figyelni.

2021. jún. 25. 14:20
 36/59 TappancsMancs ***** válasza:
Azért hogy ne legyek faragatlan csak válaszolok. Szóval lehetett volna így is kezdeni, vagy ezt is belevenni. Ja igen, oxigén nélkül van jelen, ez tényleg különbség.
2021. jún. 25. 15:24
 37/59 anonim ***** válasza:

Most tényleg haver :-)

mert eddigre kezdted érteni a dolgokat.

De azért gondold meg mindig idejében, mert nem mindenki ilyen türelmes. Wadmalacnak már harmadszorra biztos elfogy a türelme ilyenkor, és lehet, hogy negyedszerre wadászpuskával jön.

Ugyanígy ugye tudod azt is, hogy 8-10000 fokon már hiába van oxigén is a közelben, mert egyszerűen nem tudnak összekapcsolódni?

Olyan energiája van ott mindennek, hogy szétrázza a vegyületeket.

Ezért van az, hogy egy igazán nagy energiájú atomhajtású motorban nem vacakolnak égetéssel (sem), mert értelmetlen lenne, nem működne.

2021. jún. 25. 20:50
 38/59 TappancsMancs ***** válasza:

Egy valami elkerülte a figyelmet, mégpedig az, hogy eddig nem volt szó arról, hogy nincs jelen oxigén, részben a világűr miatt is. Ezt kellett volna érvként felhozni előbb és nincsenek a fölösleges körök.

Én amennyire lehet mindig pontos érveket hozok, linkkel, idézett és cakli pakli amit lehet. Ha előbb mondod ezt a részét, az oxigén hiányzó jelenlétét... ez lett volna jobb, és közvetlenül az érv konkrétizálása. Szerintem legközelebb nézd meg mi maradt ki és hasznosabb lesz a téma menete. Én is így próbálok válaszokat adni, de most az oxigén és világűr rész tényleg nem ugrott be.

(Megjegyzem a fel nem hozott érvekre ne hivatkozzunk, mert ugye miért is.)

2021. jún. 26. 09:49
 39/59 TappancsMancs ***** válasza:
És nem gúnynak írtam, csak ha tényleg valahogy úgy írod, hogy "Nem adnak hozzá oxigént se más oxidálószert és a világűrben sincs oxigén, ezért nem ég el a hidrogén.", akkor egyből ja tényleg nincs semmi oxigén hozzá.
2021. jún. 26. 11:00
 40/59 anonim ***** válasza:
48%
Légyszi, halj meg, kérlek, ha nem egybe írod a felgyorsítani szót! Tele van a tököm a sok hülyével!
2021. jún. 27. 19:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!