Fúziós atomerűművek technológiájával mennyire lehetne fel gyorsítani egy űrhajót maximum hogy az még működjön?
Talán így már szódával elmegy.
A 'fzikai' meghajtás az, ahol nincsen kémiai reakció.
Ilyen a 'hidrakéta': https://www.youtube.com/watch?v=cwi_dSAiHeM
Vagy az ionos meghajtás.
Vagy az atomhajtások közül az, ahol nincs utánégetés.
A kémiai meg az, ahol konkrét kémiai reakció adja az energiát.
Ha mindkettő van (pl. az utánégetős), akkor az vegyes.
Amúgy utánanéztem mert hát ha már... :9 Úgy tűnik a melegítés csak NASA szóhasználat mert hidrogént melegítenek 2000-3000 Kelvin környékére, ott meg csak el is ég, így van égés...
NASA SBIR 2017 Phase I Solicitation
Nuclear Thermal Propulsion (NTP)
"Reactor fuel element designs with high temperature (> 2600K), high power density (>5 MW/L) to optimize
hydrogen propellant heating"
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Az%C3%96nNeve/Dokumentumok/Downloads/NASA%20SBIR%20&%3B%20STTR%20Program%20Homepage%20-%20Nuclear%20Thermal%20Propulsion%20(NTP)%20-%202016-11-17.pdf
....
Mellékesen: "A kémiai meg az, ahol konkrét kémiai reakció adja az energiát."
A kémiai rakéta meghajtást ugye a mai meghajtásra mondják, én is alapvetően így hoztam szóba, és (ez a plusz) szerintem az új nukleáris is égetéses csak nukleáris hőforrással.
Végül is ha mégsem ég el a hidrogén a 2000 Kelvinen és nincs égetés, csak melegítés akkor érdekes lesz.
bocs itt a jó link
"hidrogént melegítenek 2000-3000 Kelvin környékére, ott meg csak el is ég"
Nem.
Figyelj, haver, itt két dolog is van:
1: NEM a Földön vagyunk. Nincs oxigén.
2: Nézd már meg, hogy a víz milyen hőmérsékleten bomlik!
E fölött ugye tudod, hogy a hidrogén NEM tud elégni?
"Figyelj, haver"
Ilyenkor nem szoktam figyelni.
Most tényleg haver :-)
mert eddigre kezdted érteni a dolgokat.
De azért gondold meg mindig idejében, mert nem mindenki ilyen türelmes. Wadmalacnak már harmadszorra biztos elfogy a türelme ilyenkor, és lehet, hogy negyedszerre wadászpuskával jön.
Ugyanígy ugye tudod azt is, hogy 8-10000 fokon már hiába van oxigén is a közelben, mert egyszerűen nem tudnak összekapcsolódni?
Olyan energiája van ott mindennek, hogy szétrázza a vegyületeket.
Ezért van az, hogy egy igazán nagy energiájú atomhajtású motorban nem vacakolnak égetéssel (sem), mert értelmetlen lenne, nem működne.
Egy valami elkerülte a figyelmet, mégpedig az, hogy eddig nem volt szó arról, hogy nincs jelen oxigén, részben a világűr miatt is. Ezt kellett volna érvként felhozni előbb és nincsenek a fölösleges körök.
Én amennyire lehet mindig pontos érveket hozok, linkkel, idézett és cakli pakli amit lehet. Ha előbb mondod ezt a részét, az oxigén hiányzó jelenlétét... ez lett volna jobb, és közvetlenül az érv konkrétizálása. Szerintem legközelebb nézd meg mi maradt ki és hasznosabb lesz a téma menete. Én is így próbálok válaszokat adni, de most az oxigén és világűr rész tényleg nem ugrott be.
(Megjegyzem a fel nem hozott érvekre ne hivatkozzunk, mert ugye miért is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!