Miért kerül ennyibe egy Bresser biolux nv 20x-1280x mikroszkóp?
Én 43 ezertől 62 ezerig láttam az árát a google találatok között. Egy amatőr mikroszkópért szerintem ez még nem is olyan szörnyű, a laboratóriumokban használt komolyabb mikroszkópot több százezerbe is kerülhetnek. (Konfokális, fluoreszcens mikroszkóp pedig milliós tétel.)
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az 1280-szoros nagyítást honnan szedték. A legnagyobb nagyítású szemlencséje 16-szoros, a legnagyobb tárgylencse 40-szeres. A kettő szorzata 640, nem 1280.
Márhogy mitől ilyen olcsó?
Nyilván nem kell csodát várni tőle. Belépőszinten otthonra oké.
"Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az 1280-szoros nagyítást honnan szedték. A legnagyobb nagyítású szemlencséje 16-szoros, a legnagyobb tárgylencse 40-szeres. A kettő szorzata 640, nem 1280."
Van hozzá ún. Barlow-lencse ami kétszerezi a nagyítást. A felbontás ettől még nem nő tehát értelme nincs ( nem véletlen hogy komolyabb mikroszkópnál nem alkalmazzák )
"#2: Valószínűleg az optikai folyadékot is hozzászámolták, azzal (közel) kétszeresére lehet növelni a nagyítást."
Nincs ilyen, ha az immerzióra gondolsz az a felbontást növeli nem a nagyítást , de csak kimondottan immerziós lencsékhez szabad használni( azokhoz kell is), ezen nincs ilyen.
Egyébként nem ajánlanám ezt a típust, bár még soha nem próbáltam, de sok rosszat olvastam róla. nem túl jól korrigáltak a lencséi ezért rossz a felbontása , ami fontosabb mint a nagyítás.Szóval én inkább valami normális mikroszkópot javasolnék pl. ezt :
Ez több okból is jobb. Jobbak a lencséi van kondenzora .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!