A nagy Levin kérdése:
Ha tudnának olyan anyagot létrehozni, ami minden fényt elnyel, az gyakorlatilag láthatatlan lenne?
Figyelt kérdés
Azért látunk egy adott tárgyat/egyebet, mert az általa visszavert fényt a szemünk érzékeli. Ha viszont minden fényt elnyelne, akkor nem látnánk, ha jól gondolom. Jó, nyilván a környezetétől elütne, és a napon eléggé felforrósodna. Lehetne ilyen anyagot létrehozni? (Földi körülmények között, a fekete lyuk nem ér).2021. jún. 18. 23:52
3/9 anonim válasza:
Nem, fekete lenne.
Láthatatlan akkor lenne, ha 100%-ig áteresztené fényt minden irányból.
4/9 sadam87 válasza:
És a fény sem törne meg a felszínén.
5/9 Szirty válasza:
Teljes sötétségben és teljesen fekete háttér előtt láthatatlan lenne. :)
Gondolkozz!
Ha világosban egy ilyen tárgyra néznél, akkor hogyan láthatnád azt ami mögötte van (amit eltakar)?
6/9 Gofrisütő válasza:
Van ilyen, létrehoztak ilyen technológiát, úgy hívják:
Fekete póló
7/9 Wadmalac válasza:
Rendeltem USA-ból Black 2.0 festéket, ki is próbáltam. Elég beteg cucc.
Amit lefújsz vele, olyan, mintha egy végtelen mély lyuk lenne előtted, bárhonnan nézve.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek!
#5 ezért írtam, hogy elütne a környezetétől.
Wadmalac, az ütős lehet 😀.
2021. jún. 21. 17:51
9/9 Wadmalac válasza:
Itt a Black 2.0:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!