Gyakorlatilag mindent megtehetnek a géntechnológiában, miért nem alkalmazzák a tudást a mindennapokban?
Milyen mindennapi alkalmazásokra gondolsz? Például a mezőgazdaságban elég elterjedtek a GMO-k (rezisztenca, nagyobb terméshozam, elleállóbb, több/más tápanyag). Magyarországon mondjuk pont nem, itthon tiltott az ilyesmi.
De hasznának GMO-kat a gyógyszeriperban is. A legismertebb az inzulin termelő E. coli, de rengeteg más gyógyszert is lehet termelteni génmódosított baktériumokkal.
Már díszállatból is van GMO.
Sőt, a vírus vektor alapú vakcinák (Astrazeneca, Sputnik V) is lényegében génmódosított vírusokkal dolgoznak.
Plusz dolgoznak más felhasználási lehetőségeken, például a génterápián. Szóval eléggé alkalmazzák a mindennapokat érintő területeken is, így nem nagyon értem, mire gondolsz.
Emberi genom szerkesztése CRISPR-el biztos nem bevett szokás! Ilyet csak egy kínai kutató csinált, le is sittelték (némileg elfelejtett előre szólni / engedélyt kérni). Amire te gondolsz szerintem, az az, hogy a mitokondriumok, és a mitokondriális DNS-ek származtak egy másik nőtől, és nem az "igazi" anyától. (Persze ezt is értelmezhetjük géntechnológiai beavatkozáskétn, de nem CRISPR-el történik, igazából a DNS-t nem módosítják.)
Sziasztok.
Külföldön élek, sportoló vagyok.
Elég érzékeny a sportágam, nem tagadom szedek sokféle szert.
Legújabbak a géndopping szerek.
Sehol nincsenek listán, de olyat ütnek, hogy az ütő megáll bennem ha beveszem.
Sokféle dolgot kipróbáltam de ezek odavernek.újgenerációs szerek, kísérleti szerek, mind mind a génterápia termékei.
Rosszat nem tudok elmondani, mellékhatás egyiktől sem jött elő, ellenben olyan időket tudok teljesíteni hogy hihetetlen.
Minden jót a magyar testvéreknek.
8-as voltam.
Ezt már majdnem 5-10éve használják mindennapokban a sportolók, akik megtalálják az utat idáig.
a cikk régi, azóta több olyan dolog van, hogy Mariska néni bevenné a tavaszi nagy kerttakarítás előtt, másnap gyönyörű sziklakertje lenne, és mariska néni még másnap még egy maratont is leakarna futni.
Szóval bőven használják már a hétköznapokban, főleg nyugat-európában.
1-es válaszolva!
már rég vannak génterápia által feljavított katonák, kína tavaly ismerte el hivatalosan, majd rögtön utána a franciák is, hogy génterápiával megnövelték a katonák minden biológia funkcióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!