Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért van ilyen meleg a...

Miért van ilyen meleg a szobámban? több lenn

Figyelt kérdés

Az egész házban az én szobámban van a legmelegebb, leteszteltem, ahogy kilépek az ajtómon, máris megcsap a hűs levegő, és ha bemegyek, akkor meg a trópusi meleg. Hogy lehet ez? Egy emeletes ház, emeleten lakom, a nap ugyan pont felőlem kel fel, de pl: konyha ablaka is arra néz, és ott még sincs olyan meleg. A nap miatt van sötétített függönyöm, vajon ez fogná meg és tartja benn a meleget? vagy más?

Ja és milyen léghűtési módot ajánlotok?

2021. jún. 12. 22:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
Milyen ventilátora ? Olyan ami,a vizet spricceli a környezetbe ?
2021. jún. 13. 07:05
 12/15 A kérdező kommentje:
nem arra, az a léghűtő, én sima ventilátorra gondoltam, ki is néztem egy márkát: duux whisper
2021. jún. 13. 13:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Én az ablakra sötétitő függönyt raktam. Azóta kellemes idő van
2021. jún. 13. 15:55
 14/15 A kérdező kommentje:
nekem is az van régóta, és így sem jó...
2021. jún. 13. 16:01
 15/15 anonim ***** válasza:
81%

Egy ventilátor nem hűti a szobát, sőt lényegében a motor hulladékhőjével fűti. Ha már közel 50.000-et költenél ventilátorra, akkor tényleg nézz használt mobilklímát. Lehet hogy hangosabb, illetve rosszabb a hatásfoka mint a split klímának, de ténylegesen lehűti a szoba levegőjét, ezerszer jobb megoldás mint egy ventilátor.

Egyébként ha emeleti, és nem tetőtéri szoba, akkor akár az ablakklíma is szóba jöhet, annak hatásfoka hasonló, mint a split klímáé, és egy ezermester is be tudja szerelni, nem kell klímást hívni.

2021. jún. 15. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!