Más vakcinákat évekig tesztelnek?
Ugye most a koronavírus elleni vakcinával nagy felháborodást keltett, hogy pár hónap alatt fejlesztettek k biztonságosnak mondott vakcinákat.
Más vakcinákat, például iskolában kötelező oltásokat évekig tesztelték?
Illetve az évekig történő tesztelés kiváltható a mesterséges intelligenciával?
A főkérdésre: igen, legalábbis jóval hosszabb ideig és alaposabban.
Az MI részét nem értem...
Valószínű! És ami a legbosszantóbb az egészben
hogy elvileg világjárvány van es az emberek eldönthetik melyik ország vakcináját szeretnék.... ha akkora nagy próba lenne ez nem lenne kérdés... meg h a keleti vakcinát néhány ország nem fogadja el..... ez is csak politika
mindenki beadatta körülöttem de én nem fogom!
"mindenki beadatta körülöttem de én nem fogom!"
Mert mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Ez a baj hogy csomóan nem képesek felfogni a kockázati viszonyokat. Ott egy világjárvány, ami minden x-edik embert megöli, megnyomorítja.
És ott az oltás, ami minden x-edik embernél okozhat kisebb, minden utólagos probléma nélkül kezelhető komplikációkat és TALÁN még lesz valami mellékhatása később. Bár a vakcinázás történetében nemigen volt soha hosszútávú súlyos hatás, de majd most ennek biztosan lesz...
...És ezzel az oltással biztonsággal megúszod a világjárvány kockázatát.
Ahhoz már épp elég oltott van ,hogy ez bizonyított tény.
Ez az oltáspánik olyan, mint atomtámadás esetén kint maradni, mikor pedig ott az óvóhely, de nem megyek be, mert eleshetek a lépcsőn meg hátha ott van bent egy oroszlán, ami széttép...
Fel kéne fogni, hogy vészhelyzetben nincs idő tötymörögni és hátha alapon éveket várni az oltás esetleges mellékhatásaira.
A vírusé nem esetleges és sokszor halálos. És nem várja meg, amíg te morfondírozol az oltáson.
5ös vagyok és a 6osnak szólna válaszom! mindenkinek a saját döntése nem helikopter vagyok hanem van nagyobb problémám is az életbe amire k*rva érdekes módón a szteroidon kivul semmi gyógymód nincs ...
ez a vírus a 7 milliárd emberből 2,5 milliót ölt meg.. az szerintem nem valami sok.... mégis világjárványnak lett kikiáltva, akar hiszitek akar nem ez egy politikai virus igy fogjak csökkenteni az emberiséget :)
es hozzáteszem voltam november vegen 2 hetig nagyon beteg megse teszteltettem magam! hanem kifekudtem
Kedves Kérdező!
Az tény, hogy korábban sokkal tovább tartott a vakcinák fejlesztése, de alapvetően nem a hosszabb tesztelés miatt. Egyrészt adminisztratív okai voltak (az oltások engedélyeztetése elég bonyolult folyamat, ezen sok helyen egyszerűsítettek a járványhelyzet miatt), másrészt anyagi okai. Az oltások fejlesztése pénzbe kerül. Minél több a pénz, annál gyorsabban tudnak dolgozni. És most a járványhelyzet miatt volt pénz dögivel.
Emellett az új generációs (pl. mRNS alapú) oltások fejlesztése és gyártása egyszerűbb is, mint a hagyományos oltásoké.
"ez a vírus a 7 milliárd emberből 2,5 milliót ölt meg.."
3,5 milliót.
Vagyis inkább durván 7 milliót, hiszen a halálesetek egy jó részét sok helyen nem tárják fel.
De ki számolja...?
"az szerintem nem valami sok.... "
A halottak számát tekintve valószínűleg benne van a top 10-ben az emberiség története során. (Lakosságarányosan persze nem, de azért úgy sem olyan gyenge.)
Amúgy persze, lehetne rosszabb is. Ha nem vigyázunk esz is...
"mégis világjárványnak lett kikiáltva"
Mégis minek legyen kikiáltva, ha egyszer az egész világon (és elég nagy arányban) okoz fertőzéseket? :)
"akar hiszitek akar nem ez egy politikai virus igy fogjak csökkenteni az emberiséget :)"
Én a teljesen légből kapott állításokat átalában nem annyira hiszem el. Cserébe homlokegyenest ellentmond annak, amit az előző sorban írtál...
"es hozzáteszem voltam november vegen 2 hetig nagyon beteg megse teszteltettem magam! hanem kifekudtem"
Éljen! És ebből milyen következtetést is kéne levonnunk? (Aki nem szorul kórházi kezelésre, annak amúgy is ezt tanácsolják, teszteléstől függetlenül.)
Az mondjuk tényleg érdekelne, hogy miért hangsúlyozod ki, hogy nem teszteltél? Ettől jobb lett neked???
"amire k*rva érdekes módón a szteroidon kivul semmi gyógymód nincs ..."
Gondolom, valamilyen gyulladásos, vagy azon alapuló betegség. Ha igen, semmi meglepő nincsbenne, hiszen a szteroidok közül kerülnek ki a legjobb gyulladáscsökkentők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!