A Nullavezetőn miért nem folyik üzemszerűen áram?
"Mi az ami a kérdésben három fázisú hálózatra utal?"
A nullavezető emlegetése. :D
Tehát ha csak szoba kerül a nullavezető, akkor azonnal az a válasz hogy a három fázis eredő ellenálása nulla. Ma is tanultam valamit. :D
Érdekes hogy azonnal nullára pontozták a válaszom. :D Itt leírja a Wikipedia szebben ha valakit érdekel.
"Tehát ha csak szoba kerül a nullavezető, akkor azonnal az a válasz hogy a három fázis eredő ellenálása nulla. Ma is tanultam valamit."
Ezt ma itt nem tanulhattad, mert erről nem esett szó. :D
„Én az iskolában úgy tanultam, hogy 2 vezeték kell hozzá, hogy zárjuk az áramkört az áramforrás és a fogyasztó között”
Ez arra utal, hogy egyfázisú hálózatra gondol.
„Hogyan záródik az áramkör, ha a nullán nem folyik áram?”
Ez pedig arra utal, hogy valahol hallotta, hogy szimmetrikusan terhelt háromfázisú hálózat nullavezetőjén nem folyik áram.
Nem érti, vagy keveri a kettőt.
13#
„Tehát ha csak szoba kerül a nullavezető, akkor azonnal az a válasz hogy a három fázis eredő ellenálása nulla. Ma is tanultam valamit.”
Mi az, hogy a három fázis eredő ellenállása nulla? Ezt meg hol álmodtad? Amit ide linkentél az szép és jó, csak éppen nem sok köze van a kérdéshez.
15#
„Pedig az 1, 5, 6, válaszok erről írnak…”
Hol írtak erről? Sehol! Azokban a válaszokban szó sem volt ellenállásokról.
Felvilágosítanám azokat, akik a #12-t lepontozták, hogy a nullavezető az leginkább egy többfázisú fogalom. :)
Lehetne ezen kívül egy tekercs középpontja is, de az a magyar energiaellátásban elméleti lehetőség.
16
bocsi elirtam. Az feszültség akkart lenni.
A kérdező leírhatná mire gondolt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!