Be nem törhető (vastagságú, vagy anyagú) ablaküveget tudnak már rendelésre készíteni, felfeszíthetetlen (anyagú, vagy vaskosságú!) rendkívül erős fém kerettel, vastag fém tokkal? Vagy olyan plexi anyagot, mely nem karcolódik tisztításkor/jégveréskor?
Amiatt, hogy a mások életét csak megkeseríteni képes betörőbanda inkább más bejutási módot (vagy más messzi ingatlant) keressen, miután a nyílászárókkal semmire se mennek (vagy csak nagy nehézségek árán tudnának abba a házba bejutni, így nem biztos, hogy "megérné" nekik ezzel kínlódni).
(A kiírásban kizárólagosan csak a nyílászárók számítanak, más nem érdekes. Erős ablaküvegeket/tokozásokat, illetve azok feltörés-megnehezítő megoldásait keresem. Ehhez kapcsolatos válaszokat írjatok - köszönöm!)
Most láttam, hogy írtál - és köszönet érte!
"És ez megfelelően berögzítve a falazatba."
Igen, emiatt írtam ezeket:
"Vastag fém tokkal."
"Erős ablaküvegeket >>tokozásokat<< illetve azok feltörés-megnehezítő megoldásait keresem."
.
.
.
"Végül feltörténk az épületet falbontással."
Azaz amit írtam/kértem most már duplán fenn áll:
"Illetve azok feltörés-megnehezítő megoldásait keresem." :D
Akármi jöhet, ami addig kint (az ingatlan falai előtt) tartja a betörő bandákat, amíg a néma riasztásra a rendőrség meglehetősen sokára (sajnos akár 10-15 perc elteltével) ki nem ér.
Így biztosan nem tudnak elvinni semmit. (És legalább (bent) nem rongálnak.)
Nálam betörésbiztos fólia van. Külföldről hoztam. Nem az a vékony, amit ithon lehet kapni. Az ablakkeret 15 centis dűbelekkel van a falhoz fogva.
A cég, ahol vettem, készített robbanás- és golyóálló nyílászárókat is. Ezek öt rétegűek, a megadott méretű fém keretbe ők építik be speciális technológiával.
Jellemző: Jakartában az ausztrál nagykövetség előtt robbantottak. Egyetlen ablak repedt meg. A kétszer 4 sávos út túlodalán lévő épületek 6. emeletéig minden ablak betört. - A nagykövetség épülete verte vissza a lökéshullámot.
5-öshöz:
Még annyi, hogy 20 kilós kalapáccsal sem törhető be -megrepedni megreped-, csákánnyal viszont igen. De alaposan meg kell dolgozni érte, hogy valaki bejusson.
15 éve. Már nem tudom. Mindenesetre azóta annyira "rágyógyult" a fólia az üvegre, hogy leszedhetetlen.
Egyébként tényleg vastag, keménygumival nem lehetett felkasírozni, csak keményfával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!