Ha vizuális típus vagy:
Mi az a hengerfej és miért újítják fel? https://www.youtube.com/watch?v=uP9D0CouUKg
"A hengerfej a motor felső részén elhelyezkedő legfelső öntött egység, amely a szelepek és a vezérmű tengely elhelyezésére szolgál. Ez zárja le az égésteret és ez az elem, amelyikbe a gyertyák rögzítésre kerülnek (az izzítógyertyák dízelmotorokhoz, a gyújtógyertyák benzinmotorokhoz). Ezen találhatók a szívónyílások és a kipufogónyílások, amik lehetővé teszik a gázok belépését és elvezetését a hengerből. A hengerfej hűtővíz csatornákat is tartalmaz. A hőelvezetés miatt az égéstér környezetében illetve a szelepeknél és a gyertyáknál több hűtővíz csatorna található. Ezen hűtővíz járatok összeköttetésben vannak a motorblokk megfelelő hűtővíz járataival."
Van ugye a henger.
(eddig bizonyára érted)
Annak -mint köztudomású- van három része: fej/tor/potroh.
(ha nem bubukáltál sokat biológia órán, akkor még ezt is vágod)
Nos, a kérdezett elem, ezek közül az első.
Ennyi.
:)
Tessék, itt van Röfi, a régi idők tanúja!
Igen, jól emlékszel, idősebb Halász Istvánról készült egy dokumentumfilm 1976-ban a csepeli gyárban. Ő volt az öreg Halász, aki a Pannonia hengereket hónolta. :D
....emlékszem én is, Nágya mámuska nagy dugós volt.... ;)
/de hagyjuk, mert ez már a +18 kategória)
Nyerteeeeem!
Én már a #4 válaszommal elértem az "abszolut nullát".
/kívánom, hogy ez legyen élete legnagyobb sikerélménye a kedves lepontozónak/ ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!