Ha pusztán anyagi okai vannak annak, hogy kolonizáljunk más bolygókat, akkor miért nem hagyjuk a fenébe a pénzt?
Az a baj, hogy több száz évbe telik egy bolygó terraformálása. A marsot 300 év alatt lehetne lakhatóvá tenni.
A legtöbb embert pedig jobban érdekli, hogy jövő hónapban meg tudja venni a plazmaTV-t mint az, hogy mi lesz az unokáival.
Nem hiszem, hogy csak úgy lemondanának a hatalom birtoklói a hatalomról (hatalom=pénz), és biztos lehetsz benne, hogy még ilyen esetben is bőven lenne, aki nyerészkedni akar a dolgon.
15:18
Amíg nem tudunk mágneses teret létrehozni a Mars körül, nem hogy 300, de 30.000 év alatt sem lehet terraformálni.
van annak magneses mezoje, csak gyengebb, mint a Folde. es hany embert lehetne elszallitani oda? 6-700-at, max. nehany ezret? es a tobbi 6-7-8 milliarddal mi lesz? mennek a Venuszra?
ilyenkor eszembe jut a Szozat: bolcsod az, s majdan siros is, mely apol s eltakar.
itt kell elnunk, itt kellene fenntartani az eletet. biztosan lesz olyan ido, amikor kilephetunk a vilagurbe, hiszen az ember evoluciojahoz most mar hozza kell tartozzon. csak ez egy nagyon lassu folyama, hiaba gyorsul. talan 2-300 ev mulva el is jon, csak legyen akkor meg elo ember.
Első vagyok
@ma 15:22
Jogos. Én a 300 évet a légkör kialakítására hallottam.
Igazából tényleg nem tudom hova tenni Stephen Hawking nyilatkozatát. Vagy öregszik már és hülyül, vagy csak fel akarta hívni az emberek figyelmét a globális problémákra.
Ha nagyon nem tudod mire költeni a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!