Lehet-e egy 12v-os elemmel működtetni egy kb 50cm-es led világítást ami az előszobabútorba van beépítve?
Előre is bocsi ha hülye a kérdés.
Van egy előszobabútor amihez van egy kis világítás, amit elvileg konnektorba kéne bedugni, csakhogy a környéken nincs konnektor, hosszabítóval pedig messziről kéne áramot odáig vinni ami nagyon csúnyán nézne ki.
A kérdés hogy ha rákötnék a dugvillára egy 12v-os elemet, akkor működne vagy nem. Tudtok valami jó megoldást?
Köszi az értelmes válaszokat. :)
Nem tudjuk, milyen tápfeszről megy a ledsorod, mit kap a 230 V-os tápról.
Nem tudjuk, hogy a tápod trafó vagy szakaszos üzemű táp.
De 95% biztonsággal állítom, hogy nem működne.
Még ha szakaszos üzemű táp is, ami elvileg a 230V AC helyett a kimeneti CD tápértékkel hajtva elvben működne is, nem tudom, milyen simítókondikkal, egyéb elektronikával, feszültségszabályozással van ellátva, szerintem a kristálytiszta 12 V DC sem megy át.
Vannak 12 voltos LED szalagok, ha ez pont olyan, akkor a dugvilláról és tápról levágva, közvetlenül az elemről hajtva menne.
Ha 12 voltos.
Mert van 5 voltos is meg nem tudom még milyen.
Megoldás, ha nem értesz az ilyen kis otthoni elektronikákhoz, nem tudsz otthon forrasztani stb.?
Akkor is van. Békén hagyod ezt a LED lámpát és veszel egy elemeset.
Ez majd jó lesz oda, ahol van konnektor.
Ha ezt teszed fel, kapcsolóval sem kell bajlódnod, mozgásérzékelős.
"Forrasztani tudnek az nem gond."
Akkor meg rendelhetsz Kínából 12 voltos LED szalagot fillérekért, akkorára szabod, amekkorára akarod, külön van még rendelhető 200 forintos nagyságú mozgásérzékelő is fillérekért.
Összerakhatsz ezekből a szekrény ÖSSZES praktikus helyére külön lámpát kábé annyiból, amennyiért linkeltem azt az egyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!