Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért zsíros a szappanok közepe?

Miért zsíros a szappanok közepe?

Figyelt kérdés
A közepével nem lehet kezet mosni se rendesen.
2020. dec. 6. 07:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Nem zsíros a szappanok közepe. Teljesen egyforma, homogén az egész, nyugodtan vágj ketté egy újat és te is látod.

Amire szerintem te gondolsz, az az, hogy amikor már csak kevés van belőle, akkor jobban felázik a tartóban, ha kis vizet kap és azért tűnik zsírosnak.

2020. dec. 6. 08:03
 2/13 TappancsMancs ***** válasza:
85%
Szerintem is arra gondolhatsz, hogy a folyamatos használat közben fokozatosan a szappan magába szív valamennyi vizet, és puhább lesz.
2020. dec. 6. 17:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen a szappan zsírokból van, ami keményre van formázva. Ha magába szívja a nedvességet, akkor lehet zsíros állaga, bár engem az ázott szappan nem arra emlékeztet.
2020. dec. 6. 20:10
 4/13 A kérdező kommentje:
De nem. Más beszappanozni a kezed naggyal, és más lemosni. A kicsi lemosásának próbálkozása után is olyan érzés, mintha összezsíroztam volna a kezem. A nagy szappan, ha nedves, csak jobban csúszik. A kicsi visszatart, mint a kazettaajtót az olaj.
2020. dec. 7. 05:11
 5/13 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Szerintem ez is az ázottsága miatt van. A lúgok ugyanis tapadósak és ha több kerül a kézre, akkor le is kell csutakolni róla, és az új szappan még nem ázott át és kevesebb is kerül a kézre. Ugyanez a tapadósság megvan a folyékonyaknál is és mosogatószereknél is. Vagy valami nagyon olcsó szappan lehet esetleg, én is használtam már olyat és konkrétan úgy olvadt szét még újonnan is, mintha direkt szétáztattam volna.
2020. dec. 7. 08:15
 6/13 A kérdező kommentje:
De nem újról beszélek. Tizennemtudomhány éve mindig az van, hogy a közepe kemény, és nem oldódik úgy, sőt, ha összedörzsölöm az ujjam, nem csúszik, mint a nagytól, hanem amit írtam. Azért van egy idő aközt, hogy új, meg, hogy elérem a közepét... Semmi baj az ázott szappannal, ha nagy. Az ázott rész jól csúszik, könnyű lemosni. A közepét nem könnyű. Amúgy van szagtalan folyékony szappan?
2020. dec. 9. 10:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem. Az ázott rész pont a leírásnak megfelelően zsíros és nem habzik annyira jól, emiatt nehezebb lemosni.
2020. dec. 9. 17:17
 8/13 TappancsMancs ***** válasza:
Még nem igazán vettem észre, de majd megnézem - már ha eszembe jut. :)
2020. dec. 10. 08:35
 9/13 A kérdező kommentje:
A folyékony szappant, vagy a közepét?
2020. dec. 10. 10:53
 10/13 TappancsMancs ***** válasza:
Folyékony szappan? Akkor ez troll kamu kérdés.
2020. dec. 10. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!