Elfelejtem a régen tanult matematika anyagait?
Valószínűleg azért, mert nem tanultad meg rendesen.
Egyébként az exponenciális egyenletek pont, hogy a könnyebb részek közé tartoznak.
Én a középiskolai anyagból nem nagyon felejtettem. Akkor volt a legfogékonyabb az agyam, és mindent elsajátítottam belőle. Néha ránézek az emelt szintű matekérettségi feladatsorára, és ma is ugyanúgy meg tudnám írni 100%-ra, mint 2006-ban.
Az egyetemi matematikából viszont rengeteget felejtettem, messze nem úgy mélyültek el az ott tanultak, mint a gimiben.
A középiskolai matekból semmi nem felejtettem el, pl kör egyenlete ugyan olyan triviális számomra, mint az, hogy 3x4=12.
Amit elvesztettem, az a rutin. Pl amikor gimnáziumban tömegesen jöttek a másodfokú egyenletek, akkor fejben oldottam meg őket, lusta voltam leírni. Ez ma már nem megy könnyen, de a megoldóképletet soha nem fogom elfelejteni. Hasonlóan a versenyeken szükséges kreativitás, illetve gyorsaság sem olyan jó, mint akkoriban, mert nem használom manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!