Hosszú volt a nyár matek nélkül, így elfelejtettem, legalábbis a tangens, kotangenses feladatokat. Segítség kellene ehhez: tg^2 (π/6) +ctg^2 (π/2) =? Hogy kell megcsinálni?
Figyelt kérdés
2012. szept. 6. 18:59
1/7 anonim válasza:
Válts át a szögeket fokba! Lapozz a nevezetes szögek szögfüggvényeire a függvénytáblában! Helyettesítsd be az ott talált értékeket a feladatba!
2/7 anonim válasza:
Ismétlésként megnézheted ezt a videó-klipet is.
3/7 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a bajom, hogy mit csináljak a tg^2-nel és a ctg^2-nel. Ha nem lenne ott, akkor már én is megcsináltam volna. De azért köszönöm.
2012. szept. 7. 06:24
4/7 anonim válasza:
Vedd elő a tavalyi könyvedet, és nézd meg, hogy mi a tangens és a kotangens definíciója, hogyan számíthatók ki a színuszból és a koszínuszból!
5/7 anonim válasza:
A π/6 az 30 fok, a π/2 az 90 fok. Nevezetes szögfüggvények. Ha elfelejtetted, akkor ki is számíthatod őket a jó öreg Pitagorasz-tétellel és a tangens, kotangens definíciója alapján, vagy ha emlékszel a szinuszra és a koszinuszra, akkor azokat is felhasználhatod.
6/7 anonim válasza:
A kérdező azt írta: "Nekem csak az a bajom, hogy mit csináljak a tg^2-nel és a ctg^2-nel"
tg^2 alfa=(tg alfa)^2.
Vagyis amit kikeresel, utána négyzetre emeled.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, főleg a 6. válaszolónak, aki megértette, hogy mi a problémám. XD
2012. szept. 8. 13:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!