Milyen alkatrészeken használnak balos csőmenetet ?
Figyelt kérdés
Például G 1/2 bal#csőmenet #balos menet
2020. aug. 30. 13:39
2/30 anonim válasza:
Olyan palackoknál, szerelvényeknél alkalmaznak balos menetet, amelyek üzemszerűen éghető gázt tartalmaznak.
3/30 A kérdező kommentje:
A hagyományos PB gázpalackoknál biztosan nem ilyet használnak.
Talán valamilyen kemping palackoknál, de erről semmi infót nem találok.
Megnéztem az ipari gázoknál is, de ott is más meneteket használnak.
Balosok vannak köztük, de egyik sem a G jelzésűek közül kerül ki.
2020. aug. 30. 15:00
4/30 anonim válasza:
Seholse írtad hogy mindenkép G jelzésü legyen.
5/30 A kérdező kommentje:
Hát tudod, a csőmenetnek G a jele itt Európában. Erre persze felsorolhatsz amerikai csőmeneteket is, de olyan sincs gázpalackokon.
Nyilván nem tudod mi az a csőmenet.
2020. aug. 30. 15:16
6/30 A kérdező kommentje:
Ja, BSPP jelzésű csőmenet is van , de az ugyanaz, mint a G jelzésű
2020. aug. 30. 15:19
7/30 anonim válasza:
Hallottál már „W” a Whitworth-menetről ??? :D
8/30 A kérdező kommentje:
Igen hallottam, de annak csak annyi köze van a csőmenethez, hogy a csőmenet Whitworth profilú, de a W-s jelzésűeket csak kötőelemként használják, nem csőmenetként.
A csőmenetet kizárólag folyadékok, gázok szállítására használt csöveknél alkalmazzák.
Itt a furcsaság a balos kivitelben van.
2020. aug. 30. 16:35
9/30 A kérdező kommentje:
Egy alkalmazási területet találtam, mégpedig a központi fűtés rendszereknél a radiátorok végzáró dugóinak meneténél. Egy balos-jobbos közdarabbal lehet két radiátort egymáshoz rögzíteni.
2020. aug. 30. 17:12
10/30 A kérdező kommentje:
Valószínűleg a 10-es radiátor tagokat is így rögzítik össze.
2020. aug. 30. 17:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!