Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Vegyészek! Milyen alternatív...

Vegyészek! Milyen alternatív módon lehet egy kisebb szobát >60%-os szén-monoxiddal elárasztani? (ELMÉLETI KÍSÉRLETI FILOZOFÁLÁS CSAK!)

Figyelt kérdés
Azért írtam alternatív módként, mert tudom, hogy vannak a klasszikusok (kémény, gáztűzhely, vízhűtő stb), de ezért is kérdezek vegyészt. Az alapvető képlet nyilván megvan [H2O + C → H2 + CO], de ilyen előállítással is be lehet tertíeni egy kis szobát úgy, hogy felmenjen a levegő szén-monoxid tartalma 60% fölé?

2020. aug. 21. 07:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"34,7%

Honnanvettél ilyen pontos adatot? "

Válaszolok helyette. Az úgy jön ki, hogy ha mind a 21% oxigén elég, akkor 100 egység levegőből 121 egység lesz (gy.k.: minden O2-ből 2 CO), és az 42 egység CO lenne 121 egység gázban, azaz 34,7% a teljes gázelegyre vetítve. Nem azt írta hogy ennyi lesz, hanem hogy ennyi az elméleti maxiumum.

Alapvető gondolkodást igénylő feladat, de ne aggódj, nem mindenkinek megy. (Mondjuk ők nem is verik az asztalt tudományosságért oszt' égnek be mint benzines rongy.)

Tessék link, mert akartál:

https://www.youtube.com/watch?v=uOAJOC4JH-Y

2020. aug. 22. 00:08
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Az úgy jön ki, hogy ha mind a

eZ MÁR RÉGEN ROSSZ..

Milyen szakot végeztél az egyetemen?

2020. aug. 22. 00:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#10 D NMR!

Levettem a polcról egy könyvet: Szegedi József - Dr Sziklavári Károly Kohászati Folyamatok Metallurgiája I. főiskolai jegyzet tankönyvkiadó 1975.

Belepislantottam, megnéztem a megfelelő diagramot. Ha szükséges kiszámítom 900°C hőmérsékletre a Boudouard reakció állandóját, és abból a gáz N2, CO, CO2 tartalmát 4 tizedes pontosságig.

2020. aug. 22. 00:48
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

D NMR! Úgy gondolom felkaptad a vizet, mert lepontoztak.

Ez már velem is megtörtént. Én is mérges lettem, és csúnyákat írtam. ( Megbántam.)

Azután rájöttem, nem érdemes bosszankodni.

2020. aug. 22. 09:22
 15/16 EagleHUN ***** válasza:
100%

Gézengúz elvileg lenne az a hőmérséklet ahol a Nitrogén is reagál a szénnel, és mondjuk valamilyen CN keletkezik pl Nitrosyl cyanide =(CN)NO Diazoketone = CN2O esetleg Cyanogen = NCCN stb?

Akkor megint teljesen más az eredmény % -osan és nyomás tekintetében is, ráadásul egy még mérgezőbb gázkörnyezet jönne létre.

2020. aug. 22. 11:47
 16/16 anonim válasza:
74%
Ha valaki beszélt volna esetleg a kérdezővel privátban, írna nekem? Köszönöm!
2021. dec. 26. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!