Van valami szabály vagy táblázat amiből ki lehet deríteni egy fém ellenállóságát?
Szakító szilárdságra lennék kíváncsi hogy egy adott fém mennyire terhelhető .
Gondolom itt tudnom kéne az anyag "számát" ,vagy maga a gyártó meg adja a paramétereket róla de az felejtős sajnos :/ .
Például egy 30mm széles és 10mm vastag mennyire terhelhető olyan 800mm hosszan.
google: "géptervező mérnök" rengeteg találat.
Ez külön szakma. És mint látod nagyon speciális tudás kell hozzá. Az egészen más ha otthon valaki a fészerbe akar egy polcot betenni a rozsdás olajoshordónak meg a barkács szerszámoknak, az innen onnan megmaradt acélokból és kb. kiváncsi arra, hogy elfogja-e bírni a polc ha még ráaggatja a disznóölés után a füstölt féldisznót.
Ha arról lenne szó szerintem itt többen kiszámolnák, de mivel azért ez egy komolyabb szerkezet és a présgép közelében lévő dolgokra nagyon durva előírások vonatkoznak (baleset védelem) és szinte semmit nem tudunk az egészről inkább csak irányelveket fogsz iott kapni. Én pl. nem szeretnék a sittre kerülni egy baleset után, mert összerogyott a szerkezet. És ez nem egy pici szerkezet amit felvázoltál. Itt sok ponton meg lehet csúszni. Eleve amit itt írtak mások is dinamikus igénybevétel, hosszú hegesztési varrat sstb.
Igen tudom hogy külön szakma és elég nehéz is.
Ezért is érdeklődök hogy ki e bírná a terhelést.
Persze tudom elfelejtettem le írni bocs.
Ahogy írtam egy présgéphez kellene (hidraulikus).
Olyan 200bar és a munka henger olyan 160mm átmérőjű lenne maximum de több mint valószínű hogy kevesebb lesz.Ez olyan 40t nyomásra képes ha jól számolom ettől több nem igen lesz az értékek a maximális értékek túlméretezés céljából.
Szóval itt a nyomaték fentről lefele hat és ami 40t ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!