Fogyasztási dohánynál hogyan "állitják be" az erősséget?
Figyelt kérdés
A ciginél még oké, ott lehet játszani a szűrő minőségével, hatékonyságával (jobb minőség, perforálások, stb.). De csomagolt dohánynál hogy érik el, hogy egyik több, a másik kevesebb nikotint (és egyebeket) tartalmazzon? Kiaztatjak?2020. máj. 28. 02:39
1/5 anonim válasza:
Máshogy szárítják, pácolják, füstölik. Gondolom.
2/5 Wadmalac válasza:
Alapból válogatás, eltérő termőterület, eltérő dohányfajta más és más dohánytartalmú, aromájú. A növénynek különböző részei, a levélnek a részei is eltérő nikotintartalmúak.
De alapvetően mindben túl sok a nikotin.
A szárítás ideje és hőmérséklete befolyásolja főleg, hogy milyen mértékben bomlik el a nikotin.
A fermentálás, füstölés stb. már inkább íz és tartósítás célú.
3/5 A kérdező kommentje:
Hmm de kuka vagyok, eszembe se jutott hogy nem csak "a dohány" létezik, hanem annak akár kismillió fajtája :)
De ha a száritás ideje ennyire befolyásolja, akkor miért nem lesz gyengébb, ha kinyitom a zacskót és hagyom száradni akár hetekig, hónapokig?
2020. máj. 28. 23:19
4/5 Wadmalac válasza:
Szobahőmérsékleten nem bomlik annyira.
Forró szárítást csinálnak.
A hőmérsékletet pontosan nem tudom.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a felvilágositást :)
2020. máj. 29. 23:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!