Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fogyasztási dohánynál hogyan...

Fogyasztási dohánynál hogyan "állitják be" az erősséget?

Figyelt kérdés
A ciginél még oké, ott lehet játszani a szűrő minőségével, hatékonyságával (jobb minőség, perforálások, stb.). De csomagolt dohánynál hogy érik el, hogy egyik több, a másik kevesebb nikotint (és egyebeket) tartalmazzon? Kiaztatjak?
2020. máj. 28. 02:39
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Máshogy szárítják, pácolják, füstölik. Gondolom.
2020. máj. 28. 03:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Wadmalac ***** válasza:

Alapból válogatás, eltérő termőterület, eltérő dohányfajta más és más dohánytartalmú, aromájú. A növénynek különböző részei, a levélnek a részei is eltérő nikotintartalmúak.

De alapvetően mindben túl sok a nikotin.

A szárítás ideje és hőmérséklete befolyásolja főleg, hogy milyen mértékben bomlik el a nikotin.

A fermentálás, füstölés stb. már inkább íz és tartósítás célú.

2020. máj. 28. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Hmm de kuka vagyok, eszembe se jutott hogy nem csak "a dohány" létezik, hanem annak akár kismillió fajtája :)

De ha a száritás ideje ennyire befolyásolja, akkor miért nem lesz gyengébb, ha kinyitom a zacskót és hagyom száradni akár hetekig, hónapokig?

2020. máj. 28. 23:19
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

Szobahőmérsékleten nem bomlik annyira.

Forró szárítást csinálnak.

A hőmérsékletet pontosan nem tudom.

2020. máj. 29. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a felvilágositást :)
2020. máj. 29. 23:29

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!