Afrikában miért hiszik még mindig, hogy a HIV-et laboratóriumban fejlesztették ki a feketék irtása céljából az amerikaiak?
Ha ilyen nézőpontból kérdezel, akkor kérlek, hogy ezt az ezotériában tedd.
Ugye, neked nincsenek előítéleteid?
"Sok konteóról kiderült, hogy igaz."
Hm. Sok börtönben ülő elítéltről kiderült, hogy ártatlan.
Akkor biztos mind az, rajta, ki kell engedni mindet.
Vagy inkább mégse?
Az előttem válaszolók már leírták a legtöbb gondolatot, azért én mégis összefoglaljám az álláspontom.
Az embereket a közös ellenségkép nagyon könnyen összekovácsolja, és sajnos annál inkább érvényesül, minél mesébeillőbb (lásd 2016-2018-as kormánymédiát).
A tudomány nem foglalkozik konteókkal. A kommentjeid alapján kedves kérdező, ezt szeretnéd megvitatni tudományos szempontból. Ám ennek nincs sok értelme, így gazdagítalak egy „azonnal induló, csak oda” jeggyel ezotéria kategóriába.
A tudományos véleményeket mindig is a megalapozott feltevésekre épülő, kísérleti eredmények szabják meg (amik cáfolják, vagy alátámasztják a feltevést). Ennek előnye, hogy a méréseket mindig jellemzi a reprodukálhatóság. Ez azt jelenti, hogy ha én megkérem "A" mennyiséget, akkor azt megegyező körülmények között a Holdon is, 500 év múlva is, 1000x elvégezve is ugyan azt fogom kapni. Erről a legtöbb konteós megfeledkezik és a saját rossz ”eredményéből” gondolja, hogy valami nem stimmel, neki biztos hazudtak és abból felállít egy teljesen rossz elméletet.
Arról már ne is beszéljünk, hogy az illető Nobel-díjjas. A ”béke” Nobel egy jogosan, nem megbecsült érdem. Nobel-díjjas nak akkor lehetne nevezni valakit, ha ebben a kontextusban, orvosi Nobelt nyert volna, virológiai/infektológiai munkára.
Ha gáláns szeretnék lenni a fentiek fényében, azt mondom volt értelme a kérdésnek, ami igazából a másság kiközösítés ének pszichológiai leírását firtatja az átlagember szintjén. Erről is elmondhatnám a véleményem, ám mivel nem értek hozzá, nem játszom az eszem és nem járatom le magam az értelmetlen eszmefuttatásommal (példát állítva a „Nobel-díjjas kollégának”).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!