Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen végzettséghez szükséges...

Milyen végzettséghez szükséges a legtöbb tudás?

Figyelt kérdés

A legszélesebb körű ismeret, lexikális tudás, stb.

Csak kiváncsiság. :) Bocsi ha ez a rossz kategória. Köszi a választ!

2020. ápr. 16. 21:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%

egy humán beállítottságú embernek általában sokrétűbb és szélesebb az érdeklődési köre, mint egy reálosnak

bár nem végeztem magyar szakot, de kémián voltam egy évet, és ott is pont ugyanazt tapasztaltam, mint az orvosin: ha szórakozásból olvastak könyvet a szaktársak, akkor az sem ment messze a szakmától

viszont nem egy olyan humán szakos ismerősöm van, akinek az érdeklődése a politikán keresztül a történelmen, gazdaságon, irodalmon és művészettörténeten át a csillagászatig és pszichológiáig tart

nyilván nem ez volt a kérdés, de ebből is kitűnik, hogy általában egy irodalmasnak jóval nagyobb a műveltsége, mint egy kémiásnak. (amúgy lehet, hogy sokszor azért is van így, mert a reálosok lenézik a humánosokat és ezzel együtt az összes humán tudományt is)

visszatérve, a kollégáim, meg velük együtt az én tudásom is kanyarban sincs az irodalomtörténész ismerőseim műveltségéhez és tudásához képest, de nem értem, ezen mit kell vergődni meg lepontozni, az egy tök más kérdés, hogy egy orvos munkája még mindig fontosabb, mint egy irodalomtörténészé, de attól ez utóbbi rendelkezhet több lexikális tudással...

2020. ápr. 17. 14:20
 12/12 TappancsMancs ***** válasza:
11 ez rendben van, csak most nem az érdeklődési kör szélessége a kérdés, hanem a szakmai tananyag. Egyébként a szakmákra jellemző egyéb érdeklődési kör is érdekes téma.
2020. ápr. 17. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!