Milyen végzettséghez szükséges a legtöbb tudás?
A legszélesebb körű ismeret, lexikális tudás, stb.
Csak kiváncsiság. :) Bocsi ha ez a rossz kategória. Köszi a választ!
hát, én azért még mindig azt mondom, hogy egy bármilyen irodalom phd-hoz hatalmas tudás kell
csak 20 év alatt annyi mű születik, hogy csak az érdemesen is átrágnia magát az illetőnek iszonyú idő
az irodalomnál az okozza az óriási "problémát", hogy az adott mű megismerése rengeteg időt vesz el, mivel nem ugyanaz végignyálazni 500 oldalt, mint mondjuk aprólékosan megszemlélni egy festményt
de az is alátámasztja ezt, hogy a legokosabb, legműveltebb, legnagyobb lexikai tudással rendelkező ismerőseim irodalomtörténészek vagy egyetemi tanárok magyar szakon
az orvosokat előszeretettel emlegetik ilyen kérdéseknél, de szerintem nincs igazatok
általánosságban elmondható, hogy az orvosok tipikusan szakbarbárok, és semmi más nem érdekli őket a májenzimeken kívül, tisztelet a csekély kivételnek, és ezt sebészként írom, bár én azért eléggé érdeklődő vagyok más irányba is (pl. irodalom), de általában képtelenség elbeszélgetni a kollégákkal ilyen témában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!