Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Már nagyon rég óta felszerette...

Már nagyon rég óta felszerettem volna tenni ezt a kérdést valakinek mert nem tudom magam eldönteni szóval ha a vákumban nincsen semmi akkor mi van benne mégis valamilyen átlátszó gáznak kell lenni benne olyan szerintem nincs hogy nincs benne semmi?

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 10:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
Tételezzük fel, hogy sikerül minden kósza molekulát kivonni egy térrészről. Korpuszkula (részecske) tehát nincs benne. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ott nincs semmi. Gravitációs mező, elektromos mező és mágneses mező még van benne. Olyan tényleg nincs, hogy abszolút semmi. Se részecske, se energia-mező...
2010. júl. 27. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Ha tudod, mennyi részecske van egy adott térben, ki tudod számolni, hogy másodpercenként mennyivel ütközöl. Ha fénysebesség közelében mész, akkor ez a szám még kemény vákuumban is hatalmas lehet. Ripityára törsz ezeken a részecskéken: a vákuumban.
2010. júl. 27. 20:31
 13/17 anonim ***** válasza:
a vákuum egész egyszerűen a légkörinél alacsonabb nyomást jelent. Semmi többet. Nem kell mögé gondolni azt hogy nincs ott semmi, vagy csak néhány kóborló molekula van ott. A porszívó is vákuumot állít elő;)
2010. aug. 31. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem, a vákuum a "teljesen üres" teret jelenti, ahol nem találhatóak molekulák. Köznapi értelemben a légkörinél kisebb nyomást már vákuumnak mondjuk, de az csak légritkított tér. Ha már egyszer a "Tudomány" témakörben vagyunk, fogalmazzunk pontosan... :-)
2010. aug. 31. 21:59
 15/17 anonim ***** válasza:

"A vákuumban nincsen semmi"

ANYAG nincsen benne. A vákuumban van energia, ami ugye nem semmi: pl. tömege is van.

A világunk alapja egy tér, amiből a vákuum is áll. A világunk ott van, ahol ez a tér van - ahol nincs, ott a vége a világunknak. A világunkban pl. az elektromágneses energia a térben (vákuumban) terjed: ahol nincs ez a tér, ott nem terjed! A világunkból az energia sem tud kimenni.

Tehát igen, létezik olyan hely, ahol nincs semmi - de az nem a mi világunkban van.

2010. aug. 31. 22:10
 16/17 anonim ***** válasza:
gépész vagyok, vagyis pontosan tudom hogy mit jelent a vákuum. Légkörinél kisebb nyomást....
2010. aug. 31. 22:12
 17/17 anonim ***** válasza:
amiről te beszélsz, az az ideális vákuum
2010. aug. 31. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!