Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Már nagyon rég óta felszerette...

Már nagyon rég óta felszerettem volna tenni ezt a kérdést valakinek mert nem tudom magam eldönteni szóval ha a vákumban nincsen semmi akkor mi van benne mégis valamilyen átlátszó gáznak kell lenni benne olyan szerintem nincs hogy nincs benne semmi?

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 10:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A vákuum azért vákuum mert el lett távolítva belőle még a levegő is.Az természetes hogy tökéletes üresség nincs de egypár kóbor molekula az jelentéktelen.
2010. júl. 27. 10:55
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem, nem kell benne átlátszó gáznak lennie. Az, hogy te átlátszónak látod, nem abból adódik, hogy átlátszó gáz van benne. Az abból adódik, hogy nincs benne semmi (vegyünk most tökéletes vákuumot), tehát az egyik oldalon belépő fotonokat semmi sem téríti el, ugyanúgy lépnek ki a másik oldalon, vagyis nem látsz benne semmit.
2010. júl. 27. 11:00
 3/17 A kérdező kommentje:
de én nem értem hogy lehet hogy nincs benne semmi valami olyanra gondolok mint a tudósok által feltételezett sötét energia hogy az tesz ki mindent ami nem fizikai anyag mint a gáz,folyadék v szilárd anyag értitek?
2010. júl. 27. 11:04
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen, nullponti energia más néven vákuum energia van benne, ez valamiféle tér fluktuáció. Több kvantummechanikai könyvet kellene olvasnod.
2010. júl. 27. 12:05
 5/17 anonim ***** válasza:
70%

Amit a Földön előállítanak vákuum, az még kb. 1000-szer sűrűbb, mint pl. a napszélből származó részecskefelhő, ami eléri a bolygót - szóval eléggé sok anyag van benne.

Ami pedig a kvantumfizika által értelmezett vákuumot illeti, az sem egy teljesen anyagmentes tér. Mindig van benne anyag. A legapróbb elemi részecskék építik fel, amelyek nem álltak össze pl. hadronokká, stb. - egy úgynevezett közvetítő közeg, amiben a foton és az elektromágneses sugárzások terjednek. Olyan tehát nincs, amiben egyáltalán nincs semmilyen anyag. Az a tér nem létezne, mert az anyag határozza meg a teret.

Ezt sokféleképpen nevezik (sötét anyag, Dirac-tenger, kvantumvákuum, stb.). Nem tudom, menyire értesz hozzá, de kb olyan, mint egy tökéletes szupravezető anyag - nem lép fel benne semmilyen ellenállás a benne "közlekedő" részecskékkel szemben.

2010. júl. 27. 12:07
 6/17 A kérdező kommentje:
a földön előállitott vákum miért sürübb mint a napszeles vákum?
2010. júl. 27. 12:24
 7/17 A kérdező kommentje:
tehát akkor a kvantumvákumban ha menne egy ürhajó akkor nem lenne surlódás ami lelassitaná és bármilyen sebességet elérhet akár fénysebesseéget is ugye?
2010. júl. 27. 12:26
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"a földön előállitott vákum miért sürübb mint a napszeles vákum"

Nincs olyan vákuumszívattyú ami minden molekulát eltávolítana.Mintahogy nem lehet 100%-os tisztaságú anyagot se előállítani, ezek alaptények nem sok értelme van meditálni rajta.

2010. júl. 27. 12:42
 9/17 anonim ***** válasza:
86%

Fénysebességet nem érheti el, de megközelítheti tetszőlegesen. Viszont ilyen nagy sebességnél már az a néhány kóbor molekula is veszélyes lehet.

Amúgy az eredeti feltevéshez: ha lenne gáz, akkor lenne közegellenállás, és lecsupaszítaná a bolygókat, minket is. Merthogy nagysebességgel mozgunk.

2010. júl. 27. 13:33
 10/17 A kérdező kommentje:
és a néhán kóbor molekula miért jelentene veszély?talán mert nekimennek
2010. júl. 27. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!