Lehet-e valamilyen kütyüvel látni a mágneses erővonalakat valami kamerára gondoltam?
nincsenek mágneses erővonalak.
a mágneses erővonal egy absztrakció, ami segít nekünk leírni, megmutatni a mágneses mezőt. de létezni, nem létezik.
"a mágneses erővonal egy absztrakció"
Éppen ezért használjuk ezt a kifejezést. Mégiscsak egyszerűbb leírni, hogy erővonal, mint "adott pontban a mágneses tér iránya".
iránya és nagysága. az erővonalak sűrűsége ugyanis a nagyságra utal.
éppen ezért nincsenek. a vonalak diszkrét dolgok, amiket lerajzolunk. a mágneses tér viszont a rajzolt vonalak "között" is van.
nem tudod őket megnézni, mert nincsenek. mágneses tér van.
"az erővonalak sűrűsége ugyanis a nagyságra utal"
Na akkor mégiscsak használjuk az erővonalakat az absztrakcióhoz. És ilyen módon vizualizálható is lehetne akár, szóval nem értem, mi ezzel a gond, éppen erre lett kitalálva. És De mivel tök ugyanarról beszélünk, és a kérdéshez is egyre kevesebb köze van, részemről végeztem.
Ilyet a kérdező úgysem fog látni, csak elméletileg írtam, hogy távérzékeléssel is feltérképezhető a mező.
kát pedig láttam már ilyen képet de akkor az csak illusztráció lehetett.
DE AZÉRT KÖSSZ A VÁLASZOKAT!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!