Világvége kérdés:Esővíz meddig tárolható, fogyasztható?
Kösz!
Remélem azért a Gátvéder urat+Mr Bikicsunájt túlélem!
19:41 vagyok. Tiszta H2O-n nem lehet sokáig élni, mert nincsenek benne a szükséges ásványi anyagok. Nem tudom, hogy oltja-e a szomjat, de nem véletlenül nem desztillált vizet iszunk :) Próbáld ki, oltja-e a szomjat!
A földről kb. tényleg csak a H2O párolog el, az atmoszférában azonban találkozhat különböző anyagokkal. Pl. a savas eső lehet szénsavas, kénsavas, salétromsavas, ez egyik se túl egészséges. Ezen kívül lehet még az esővízben ólom, szulfát-aeroszolok, stb. És arról még nem is beszéltem, hogy az esővízben hipphopp megjelennek különböző mikrobák, férgek, baktériumok. Ezek közül van olyan, amelyik túléli a forralást, bár ritka.
jackd pedig idegesítő egy ember!!!
Az esővíztől önmagában nem lenne bajod. De 1 forralás nem árt, ugyanis káros bacik szaporodnak benne,(főleg a tárolás alatt). A savasság elhanyagolható,hisz az eső a levegővel érintkezik,és ügye azt lélegezzük be nap mint nap.
Az eső/deszt/ioncserélt lágy víz még akár méregteleníthet is,hisz nagyon-nagyon jó az oldóképessége,és a szervezetből könnyebben távozhatnak a méreganyagok.
(Próbáld ki a lágy esővizet kézmosásra..legjobb.)
Hosszútávon viszont ásványi-anyag hiány alakulhat ki,hisz nem pótolod a létfontosságú ásványokat(Na;Ca;Mg;K; stb).
A szomjúságot az esővíz is oltja, elsősorban a víz hiánya(kiszáradás) okozza a halált,....nem az ásványi anyag hiány,azzal hónapokig kihúzza az ember.
Azért tiszta H2O-t ne igyál. A desztillált víz nagyon káros a szervezetre, ugyanis ahelyett, hogy felvennénk és beépülne a szervezetbe ozmózissal a bélből különféle ionokat vesz fel és idő előtt távozik.
Magyarul a heveny hasmenés garantált, hosszú távon pedig felborul az ionháztartásod.
A tiszta esővíz ugyan nem desztillált víz, de azért még nem is ivóvíz. Nem ideális/alkalmas igazán tartós fogyasztásra.
"jackd pedig idegesítő egy ember!!!"
inkabb legyek az, mint ostoba.
Ha hülye a kérdés akkor ostoba vagyok,de ha jó a kérdés akkor az az ostoba aki ezen még nem gondolkodott el!
(Nevezzük át Ostoba kérdések.hu-ra.)
Manapság mindenki csak várja hogy oldják meg helyettük a problémákat,de mi van ha nincs aki cselekedjen?Máshonnan te hogy szereznéd meg az éltető vizet,ha már nem jön a csapból?3 gyerekem van,és a tudás még a víznél is fontosabb kincs!
A forralás nem minden baktériumot öl meg. Ha mégis, úgyis újra elszaporodnak.
Életműködésük során megnő a víz NH3, nitrit és nitráttartalma, ami főleg gyerekekre nézve veszélyes lehet.
Namost a nitrátmentesítés házilag....hát nem egyszerű.
Ennek oka, hogy szinte csak biológiai úton lehet elbánni vele, ugyanis a legtöbb nitrát vízoldható.
Viszont a felforralod a vizet, a gőzöket egy másik edénybe kondenzáltatod (azaz ledesztillálod) tiszta vízhez jutsz.
Hogy az eltérő ozmózisnyomás ne okozzon problémát, ezért mesterségesen meg kell növelned a sótartalmát.
Ha a sótartalmat körültekintően növeled meg (arányosan, a z ivóvíz sótartalmához viszonyítva), akkor egész jó minőségű vizet kapsz.
Pl a Ca/Mg tartalmat könnyen növelheted pezsgőtablettával
a Na tartalmat háztartási sóval
és ha valószínű ezzel megnő a K ion tartalom is.
mondtam, furass kutat! 60 m melyen meg nem tulsagosan szennyezett. az alatt pedig jelenleg egesz elfogadhato minosegu, nagyjabol szures/forralas/desztillalas nelkul is ihato. asszem, de meg lehet cafolni. ahogy magad is tapasztalod, sajat erobol rendkivul nehez (ha nem lehetetlen) ivoviz minosegu vizet eloallitanod barmilyen vizbol, ha az erre alkalmatlan. meg lehet "tanulni", de jol is kell alkalmazni.
tudom, hogyan jussak megfelelo minosegu vizhez, ha elzarulna a csap. ha erdekel, irj privatban. ezt nem lenne jo egy kozossegi oldalon megosztani.
es nem teged neveztelek ostobanak, sem barmelyik kommentelot. ha igy tettem volna, megnezvezem.
es nem kell aggodnod, h a gyerekeidnek nem lesz ivovize. ha igy haladunk, megered azt az idot, amikor egy uveg asvanyviz nem 70 Ft lesz...hiaba tiszteletre melto az aggodalmad, a probalkozasod, kimondom, szart sem fogsz erni vele. meg lehet kovezni. akik itt elmondtak a kemiai, fizikai, biologiai viztisztitas modjat, az mind szep es jo. hol van azonban a gyakorlati megvalositas??? amig ivovizzel huzzuk le, amit kiszartunk, ahogy te is azzal huzod le, addig mindenkinek zipzart a szajara.
mindazonaltal kivanom, sikeruljon onalloan tiszta, ihato vizet sajat erodbol eloallitanod
Miért akarsz szenvedni az esővízzel mikor feltalálták már a víztisztítást?!
A katonaság pl. Reverse Osmosis víztisztítást használ, mert ahhoz nem kell áram "csak" víznyomás.
Tegnap 17:20
Már el is kezdtem bemagolni amit írtál.Zseniális,pont így gondoltam,szépen levezetted az "egyenletet"!A gyakorlatban kicsit bonyolultabb,de már nem halok meg hülyén!
Jackd
Köszönöm neked is,már tuti hogy lesz fúrott kutunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!